Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '21

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Pandemi kurbanı sergisi

Mehmet Kapçak’ın PAN’IN TENEFFÜSÜ ILIK OKŞAMAKTA YÜZÜ adlı  resim sergisi nihayet açılabildi.     
Nisan 2020’de “Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar 1970 Tuğrul Velidedeoğlu Sanat galerisi”nde açılması planlanan sergi, pandeminin tehlikeli boyutlara ulaşmasından ötürü, yasaklanan tüm etkinlikler gibi yasaklanarak açılışa izin verilmedi ve açılamadı.

Erteleme tarihi olan Mayıs 2021’de her türlü hazırlık yapılınca açılışa kesin gözü ile bakılırken ; tüm ülkede 21 gün “Tam Kapanma”ya denk gelince sergiye hazır hale getirilen resimler toplanmak zorunda kalındı. Resimler toplandı ve ertelenecek tarih belirlenene kadar sergi selonunun kapalı kalan bir bölümünde beklemeye alındı.   

2020 - 2021 sergi sezonunun bitimiyle birlikte 2021 - 2022 sergi sezonu beklemeye ve tarih belirlemek için Galeri Yönetim Kurulu'nun toplantısının yapılacağı tarih beklemeye başlandı. Yönetim, üç ay sonra eylül ayı ortalarında toplanarak sezonun sergi tarihlerini belirleyerek sanatçı Mehmet Kapçak’a "Pandemi izin verirse 15 Ekim 2021 cuma günü pandemi kuralarına uyularak serginizin açılabileceğini belirtti.   

15 Ekim tarihi, sabırsızlıkla ve açılabilir mi , açılamaz mı heyecanı ile beklemeye başlandı. Her seferinde sergi afişinin tarihi değiştirilerek afiş oluşturulduğu gibi afişin tarihş 15 Ekim 2021 olarak değiştirilip dağıtılmaya başlandı.    15 Ekim Cma günü saat 10.00’dan itibaren nihayet PAN’IN TENEFFÜSÜ ILIK OKŞAMAKTA YÜZÜ adlı sergisi; pandemi kuralları gereği, maskeli, mesafeli gezileceğinin haberi alındı.   

Sanatçı Maehmet Kapçak’ın açılışta özel nedenlerinden ötürü bulunamadığı sergi; Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği başkanı Güzin Arısoy, başkan yardımcısı, Süleyman Dündar, ressam Habip Aydoğdu, Grafik sanatçısı Yusuf Demirtaş ile eşi ressam Muhteber Demirtaş , ressam Ömer Lütfü Çetin, sanatçının her sergisine katılan vefalı okul arkadaşı Sönmez Kışlak, sanat yazarı ressam Abidin Celal Binzet, BRHD genel sekreteri ressam Nadire Özbek, muhasip üye cam, seramik ve kaligrafi sanatçısı Rüveyde Tekeşlioğlu, ressam Belgin Onar Durmaz ile sanat eğitimcisi resim sanatçısı, sergiyi baştanbaşa videoya alıp sosyal medyada sanatçıyı övgülü sözler eşliğinde yayımlayan Songül Özdemir Yılmaz ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı. 27 Ekim 2021 tarhine kadar gezilebilecek olan serginin sorunsuz açılmış olması tüm paydaşlara rahat bir nefes aldırdı. 

Www.brhd.org.tr/sergiler

 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..