Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Panik atak kader değil!

Panik atak kader değil!
 

alıntıdır


(***)
 
PANİK ATAK NEDİR?
 
Panik atak, aniden bastıran endişe atağı, endişe nöbetidir. Bu endişe on dakika içinde tırmanır tırmanır, en üst noktasına vurur ve ondan sonra yavaş yavaş azalarak kaybolur. 
 
Zaman zaman birçoğumuza uğrayan ve çok sıkıntı verici bir durum olan panik atak, hayat kalitemizi ciddi anlamda düşürür. Panik atağı olan kişi, evden çıkamaz hale gelebilir, atak gelecekkorkusuyla çarşıya, pazara gidemeyebilir, otobüslere binemeyebilir, yardım almanın zor olacağı yerleregirmekten kaçınabilir, yalnız kalamaz, hep yanında birilerinin olmasını ister.
 
Peki, panik atağın belirtileri nelerdir?
 
Kalp çarpıntıları
Nefessiz kalma
Uyuşma, karıncalanma
Titreme
Terleme, ter boşalması hissi
O sırada çok ciddi bir hastalık geçiriyor olma kaygısı
Panik anında kişi felç, beyin kanaması veya kalp krizi geçirdiğini düşünebilir. O anda düşüp bayılacağını, kontrolünü kaybedeceğini, çıldıracağını düşünüp yoğun bir korku duyar. Kalp krizi geçireceklerinden, çıldıracaklarından korkan panik atak hastaları sıklıkla hastanelerin acil servislerine müracaat ederler. Çünkü yoğun paniğin etkisiyle hakikaten kalp krizi geçirdiklerini düşünmektedirler, kolaykolay da teskin olmazlar. 
 
Çeşitli tetkikler yapılır ama hastada düşündüğü yönde herhangi bir rahatsızlık bulunmaz. 
 
Hatta zaman zaman bu insanlarbazı yanlış teşhis sonucu yanlış tedavilere de maruz kalabiliyorlar. 
 
Panik Atağın Sebepleri
 
Panik atak psikolojik bir rahatsızlıktır ve elbette hem biyolojik hem de psikolojik sebeplerden kaynaklanabilir. Bu hastalığın etkili birbiçimde tedavi edilmesi mümkündür.
 
Panik atak geçiren insanlar, bir süre sonra ne zaman yeni bir panik atak dalgası gelip beni vuracak diye korkarak beklemeye başlarlar. İştebuna "beklenti kaygısı" denir. Öyle ki bu beklenti kaygısı yüzünden insanlar işlerini güçlerini yapamaz hale gelirler. Belli yerlere gitmekistemez, belli durumlarla karşılaşmaktan korkarlar.
 
Beklenti kaygısı bazı hastalarda agorafobi dediğimiz meydanlara ve açık alanlara çıkma korkusunun gelişmesine sebep olabilir. Bunaörnek olan çok ciddi vakalarla karşılaşıyoruz. Altı aydır, bir senedir evinden dışarı çıkmayan hastalarımız oluyor. Çünkü hasta, evden dışarıçıktığı anda atak geleceğinden endişe ediyor.
 
Gördüğünüz gibi panik atakla başlayıp agorafobiye giden bir yolculuktur aslında bu süreç. Tedavi edilmesi şarttır.
 
Ancak panik atak kader değildir! Çok kısa sürede kontrol altına alınabilir. Günümüzde EFT (duygusal özgürleşme) tekniği bunun için biçilmiş kaftan diyebiliriz.
 
Korkuyu, beklenti kaygısını yok ederek, fobilerimizden kurtularak panik atağı alt edebiliriz.
 
Ağır panik atak vakalarında duygu birkaç seans da yok edilebilir.
 
Subliminal Müzik ile de desteklendiğinde kesin çözüm elde edilecek, panik ataktan eser kalmayacaktır.
 
Bu kabusa son verin, EFT ile duygularınızdan özgürleşin!
 
İletişim; mballiacar@hotmail.com
 
İyi haftalar :)
 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..