Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Pantolon değil, ‘güncelleştirmeler’ tahrik eder vatandaşı!

Pantolon değil, ‘güncelleştirmeler’ tahrik eder vatandaşı!
 

Focushaber.com sitesindeki köşe yazım


Bu hafta Özel Tüketim Vergisi’ne zam yapıldı. Haliyle tepkiler, eleştiriler ve ilginç yorumlar ardı sıra geldi.

Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32.Gün programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ‘Bu zamlar halkın sağlığı için’ diye üstü kapalı, müstehzi bir yorum yaptı. Üstü kapalı diyorum zira bu zamlarla yalnızca halkın sağlığı mevzu bahis olmasa gerek diye düşünüyorum.

***
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ÖTV’ ye yapılan zam için, ‘Toplam gelir beklentimiz bu tedbirlerden 5. 5 milyar TL’ dedi ve ekledi, ‘Zam olarak değil, ‘güncelleme’ olarak görmek lazım’.

Güncelleme konusuna girmeden gelir beklentisini bir açalım. Maliye Bakanı, açık konuşuyor adam! Paradan konuşacak tabi ki, ne sağlığı!

Yapılan zamda tek gerçek var, o da para. Yani Bülent Arınç’ın ‘son zamlar sağlığımıza iyi gelir’ diye üzerini örttüğü güncelleştirmenin asıl manası ‘son zamlar cebimize de iyi gelir’ demektir.

İnkâr edilecek bir şey değildir. Zira Maliye Bakanı Şimşek bunu açıkça dile getirmiş ve cebe girecek parayı da hesaplamıştır. Yani dünyanın değil insanlığın gerçeği; para!

***
Güzel ülkemde açlık sınırı bin lirayı geçmiş ve yoksulluk sınırının 3 bin liraya dayandığı bugünlerde tüketime ‘güncelleme’ yapmak işte tam da bu düzenin ekmeğine yağ, bal sürüp, yetinmeyip üzerine reçeller döken bir sisteme hizmet edenler, elbette ‘bunlar zam değil’ diyecek ve bunu normal bir şeymiş gibi vatandaşa kabul ettirecek.


Asgari ücret alan birçok vatandaşım, ki bu 837 TL’dir, sakın ha kederlenip ya da sevinip alkol almayasın. Hele üzerine birde sigara hiç yakmayasın. Hele cep telefonunu değiştirmek gibi bir hataya sakın düşmeyesin. Neyine gerek, alo de yeter! Tabi birde araba sahibi olmak gibi hayallere aman diyeyim kapılmayasın. Zira hayallerin çoğu kapitalist sisteme kendini kaptırmıştır. Paran yoksa yalnızca hayalin vardır! Nasreddin Hocamın kulakları çınlasın! Zira en ünlü kapitalist büyüğümüz kendisidir! Tabi bu da güncellenebilir!

***
ÖTV ile ilgili ‘o ne be, bir TV kanalının adı mı?’ diyen birine rastlarsanız, ben rastladım ve kendisine çok bilinen şemsiyenin açılıp açılmama konusuna dair ulvi bilgiler verdim, sinirlerinize hâkim olun. Hiç değmez. Zira onlar için hakikaten ÖTV bir TV kanalıdır ve en çok sevdikleri oyuncular (siyasi parti liderleri) çıkıp hayattan kesit vermektedirler. Bu duruma üzülmeye gerek yok. Zira bu ülkeyi terk etmek için duble yollar yapıldı!

Bak gördün mü, araba, benzin. Yok arkadaş, Tabanvay Turizmin her daim yolcusuyuz.


PANTOLON YALNIZCA KADINDA MI TAHRİK UNSURU?

Hep merak etmişimdir, neden kadın vekiller Meclis’te pantolon giyemiyor diye.

Arkasında yatan zihniyeti görünce kafamın içindeki sinir ahalisi ayaklanıp beynimin duvarlarına Molotoflar atmaya başladı!

Pantolon için ortaya konulan teşhircilik ve tahrik olma söylemleri nedense sadece kadın vekiller üzerine kurulmuş bir saçmalıktan öteye gidemiyor. ‘Pantolondan tahrik oluyorum’ diyen erkek vekile ‘Yahu kadın vekiller Meclis’te etek giyiyor. Bacaklarını görünce tahrik olmuyorsun da kapatınca mı tahrik oluyorsun?’ diye sormak lazım. Zira bu zihniyete böyle sorular yöneltilir.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 
Toplam blog
: 22
: 551
Kayıt tarihi
: 01.07.09
 
 

Gazeteci - Editör ..