Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Papa' yı evime davet ediyorum

Papa' yı evime davet ediyorum
 

Papa 16. Benedictus 28 Kasım günü 4 günlük bir ziyaret için ülkemize geliyor. Papa' nın dini bir lider olması ile birlikte Vatikan'ı da temsil ettiği için siyasi lider olarak da kabul görüyor. Ama başbakanımız başta olmak devlet büyüklerimiz çeşitli bahanelerle Papa' dan kaçmanın yoluna bakıyorlar. Başbakan Erdoğan Nato toplantısını bahane ederek Papa ile görüşemeyeceğini bildirmiş durumda.

Ziyaret kapsamında İzmir Meryemana kilisesi ve İstanbul Ayasofya Müzesi de var. 1 Aralık Cuma günü Ayasofya Müzesi' ne yapılacak ziyaretin o bölgede bulunan Sultanahmet camii ve Beyazıd Camii başta olmak üzere, protesto ve provakasyon ihtimali üzerine bir gün öne çekildi. Güvenlik açısından doğru bir karar olabilir belki ama Türkiye' nin tanıtımı ve islami hoşgörünün kanıtlanması için de tarihi bir fırsat kaçırıldı. Sultanahmet camii'nde Cuma namazı kılınırken diğer yanda Hristiyan dünyasının ruhani liderinin Ayasofya' yı ziyareti medeniyetler buluşması ve dinlerin uzlaşması açısından bulunmaz bir gösteri olacaktı, olmadı. Lüks otellerde, konferans salonlarında yapılan uzlaşma toplantılarından daha etkili bir sonuç çıkabilirdi.

Önceki Papa'ya suikast düzenlemiş birinin ülkesinde,yeni Papa'nın üst düzeyde korunması elbette kaçınılmazdı.Bir de Papa'nın islam peygamberine karşı yaptığı sert açıklamalar,Papa'nın Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olması ve karikatür krizi de cabası olunca önlemler ona göre artıyor..Ama ben sayın 16.Benedictus'u herşeye rağmen evime davet ediyorum.Kendisine geleneklerimizi,aile yaşantımızı,islamın hoşgörüsünü,peygamberimizi ve Atatürk'ü anlatmak istiyorum.Bu kendisine açık davettir.Evimin çevresi de güvenlik açısından risk teşkil etmediğinden,kendilerini programının birkaç saatini ayırabilirse ağırlamaktan büyük onur duyarım.

"Ne olursan ol yine de gel" diyen Mevlana'yı yetiştiren bu topraklarda Papa'nın gelişine tepki değil hoşgörü hakim olmalı.Bütün dünyaya Türk'ün misafirperverliği ve diyalog anlayışını göstermek açısından da önemlidir.Fatih Sultan Mehmet'den,Mustafa Kemal Atatürk'e bu böyle oldu,böyle de olacaktır.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..