Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '09

 
Kategori
Dünya
 

Papa Evrim teorisini kabul etti

Papa Evrim teorisini kabul etti
 

Papa II. Jean Paul ve Mehmet Ali Ağca


Hiç kimse, gerçeği görmek istemeyenlar kadar kör olamaz. 1600 yılında Rahip Giordano Bruno’yu “dünya güneşin çevresinde dönüyor” dedi diye bir sırığa bağlayıp yakan Papalık, aradan 400 yıl geçtikten sonra Darwin'i de Bruno gibi diri diri yakmak yerine teorisini kabul etti. Papa II. Jean Paul, (Mehmet Ali Ağca’nın vurduğu Papa) 22 Ekim 1996’da Piskoposluk Bilimler akademisi’ne sunduğu bildiride, kuyruksuz maymunların ataları ile modern insan arasında ‘ontolojik bir devamsızlık bulunduğunu, ’ bu noktada Tanrı’nın bir hayvan soyuna ruh kavramını zerk ettiğini söyledi.

Şüphesiz ki bu açıklamayı evrim teorisini kendi bakış açısına uydurarak yaptı. Ancak bunu söylediği anda evrim teorisini kabul etmiş oldu. Bu kabulün Türkiye’de pek yansıması olmamıştır. Belki insanlar anlamak istemediler, belki de kulaklarına inanamadılar. Bu sözle dini bir merci insanla maymunun aynı atadan geldiğini kabul ediyordu. Papa bunu neden söylemiş olsun? Çünkü evrim teorisi inkar edilemeyecek kadar açık bilimsel bir gerçektir. Amerika'daki ve onların Türkiye’deki yandaşları yaratılışçılar evrim yok diye çırpınıp duruyor. Papa’nın bildirisine herhalde çok bozuldular. Ama gerçek onlar öyle istedi diye değişmez. Bir araştırmaya göre Türkiye %25, Amerika %40 kabul ile evrim teorisini kabul eden ülkeler arasında sondan iki sırayı paylaşıyor. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. İnsanların bilinçlenmesi gün geçtikçe artıyor. Delinin biri bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış misali yüzyıllar boyu süren bir hata düzeltilmeye çalışılıyor.

Not: Ontoloji nedir: Ontoloji, bir bütün olarak varlığı ele alan ve varlığın en temel niteliklerini inceleyen bir felsefi disiplindir. Bu isimle 17. yüzyılda çıkmış olmakla birlikte Aristo’dan beri bilinmektedir.

Kaynak: http://nedir.antoloji.com/ontoloji/

 
Toplam blog
: 125
: 6625
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

İstanbul 1980 doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. İstanbul'da oturuyorum. Dünya ve çevre hakkında düşü..