Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Papa gelsin mi, gelmesin mi?

Papa gelsin mi, gelmesin mi?
 

Bilindiği üzere önümüzdeki günlerde, 28 Kasım'da ülkemiz kimilerine göre "Dinler Arası Diyalog" açısından çok önemli bir konuğu ağırlayacak. Bu ağır misafir gelmeden önce Müslüman Alemi ile diyoloğunu yitirdi zaten. Daha dün sen benim Peygamberime dil uzatacaksın, en yüksek değerlerimi hiç'e sayacaksın ve bu milletden hoşgörü bekleyeceksin?

Tabii ki her insan, her millet bir takım konularda eleştirilebilir. Eleştirilemeyecek şeyleri, yüce duyguları en azından vicdanen insanın düşünmesi gerekir. Bu Papa için de geçerlidir. Velevki kendi dinine mensup insanların 'yanılmaz, hata etmez' diye düşündükleri Papa bile. Bu millet "bunların en büyüğü, Papa'sı bile böyle düşünüyor gerisi kimbilir neler düşünüyor ve hangi gözle görüyor" demez mi? Düşünmez mi?

Ziyaret programını gördünüz mü bilmem... Papa'nın ziyaretine başladığı gün için söylenecek çok fazla bir şey yok. Diyalog için olması gereken ziyaretler. Ya 4 gün süre sürecek olan ziyaretin 3 günü ne olacak? Papa bilmem hangi kilisede ayin yönetecek 3 gün. Bunun yani bu ayinlerin altın da bir şeyler aramak istemiyor bu millet ama çok mu masumhane, çok mu artniyetsiz bu ayinler.

Bir kısım insanlarımız ve yazarlarımız AB için Papa geldiğinde onu hoşgörü ile karşılamamız gerektiğini ve hiçbir protesto olmaması gerektiği konusunda fikirbirliği içerisinde. Haklılar elbette. Yalnız iki konu var. Birincisi Papa'yı çok güzel bir şekilde ağırlarsak AB işi tamam mıdır? Bu millet biliyor ki ağzımızla kuş tutsakta olmayacak bir hayal bu. İkincisi milletimizin ortak değerlerine, Efendimize dil uzatan hakaret eden kim olursa olsun hatta Papa bile buna hoşgörü göstermek insanlığımızın, inancımızın doğasına aykırı değil midir? Köşesinde kendi aleyhinde yazılan en küçük yazıya bilmem nerdeki kafelerde hesap sormaya kalkan yazarlarımız için bu milletin değerlerinin bir önemi yok mudur?

Bu millet'in büyük çoğunluğu Papa'nın Türkiye gezisinden rahatsız. Ha bu arada suikast falan söylentilerine de inanmıyoruz. Biz her şeye rağmen başka din adamlarına da, kesinlikle başka dinlere de saygılıyız. Asla hakaret etmeyiz ama hakaret edeni de kimse hoşgörü ile karşılamamızı bekleyemez.

 
Toplam blog
: 22
: 935
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

1966'da yine bir sonbaharda doğdum. Hala o sonbaharı yaşıyorum. Amacım yazar falan olmak değil sadec..