Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '21

 
Kategori
Dünya
 

Papa Irak'a Neden Gitti

'Farklı din inançlarına mensup dünyadaki iş insanları adeta ülke sınırlarını yok sayarak birbirleriyle ticaret ağlarını geliştirerek ürün alıyor ve satıyorsa önümüzdeki oluşacak olan yeni dünya düzeni ile birlikte neden ülke sınırları kaldırılmasın?' her fırsatını bulduğumda sutunumda vurgulamaya çalıştım çalışmaya da devam etmekteyim.

Hatta 'önümüzdeki dönemlerde yani 20-30  yıl içerisinde silah fabrikaları kapatılarak kan dökülmenin önüne geçilecek ve ülke sınırları tek tek kaldırılacak' şeklinde iddialarda bulunduğum olmuştur.

Düşüncelerimi fazla iyimser bulanlar oluyor zaman zaman ama dünyadaki tüm insanların kardeş olduklarına inanan biri olarak bir gün mutlaka kardeş gibi yaşayacaklarına eminim.

Bazıları, 'insanlar var olduğu sürece savaşların devam edeceğini ve tarih boyunca öldürmelerin sürekli olarak devam ettiği' şeklinde yorumlamaya çalışsalar da, tarihlerden sadece ders alınması gerektiğini ve evrensel yaşam için insanların sadece brbirlerini sevmeleri yeterli olacağını ve sevginin gücü ile ülke sınırlarının kendiliğinden kaldırılacağını bir kez daha söylemek isterim.

Bir çok bilim insanının da belirttiği gibi, Corona'dan sonra gelişecek olan yeni dünya düzeninde ülke sınırlarının kalkmasından önce farklı dinlerin de hoşgörü doğrultusunda ortak çabaları gerektiğinin altı çizilmelidir.

Bana göre yeni yüzyılın startını Irak'a ziyaretiyle Papa vermiştir.

'Ulusal hoşgörü ve birlikte yaşama günü' ilan eden Papa, 'kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz, hepimiz kardeşiz' vurgusuyla dünyaya vermiş olduğu mesajıyla yeni bir çağın habercisi olmuştur.

Siyasilerimiz ve gazetecilerimiz seçim ittifaklarını ve seçim tarihini konuacaklarına Papa'yı konuşmalarını ve tartışmalarını tavsiye ederim.

Savaşların arkasında her ne kadar çıkar çatışmalarının bulunduğu gerçeği olsa da diğer gerçek, farklı dinlerin içsel çatımalarının da var olduğu bir gerçektir. Emperyal güçler bu iki ikilemi çok iyi kullanarak dünyayı bu noktaya getirmişler. Aynı emperyal güçler şimdi Papa üzerinden yeni bir yol haritası çizdiklerini ve bu yolun kansız ve dünya barışına yönelik olacağını ve de yeni dünya düzeni ile kaynak sömürüsüne daha insan odaklı br sstem ile devam edeceğini söyleyebiliriz.

Bu kadar kötülüklerin yaşandığı dünyada gelecek yılların çok güzel olacağına tüm kalbimle inanıyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..