Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '06

 
Kategori
Siyaset
 

Papanın ardından

Papanın ardından
 

Papa gelip döndü arkasında bir sempati seli bırakarak. Geldiğinde düşmanı bol olan papa bunu nasıl becerdi bu benim konum değil. Gelmeden önce hıristiyan alemine öfke selini biriktiren batı dünyası bi anda sanki tersine bir algılanışla anıldı.bunun çok iyi organze edilmiş bir gezi olmasından kuşku yok o nedenle. Barışa hizmet etmesi insanlık açısındande çok önemli.

Bizler batının müslüman dünyasına karşı son yıllarda geliştirdiği “müslüman terörist” kavramından oldukça rahatsızken. Tüm müslümanların potansiyel terörist olması, tabki mümkün değil.

Papa korunurken yapılanları görünce öncelikle bizler kendei insanımıza karşı potansiyel suçlu “terörist” gibi davranıyoruz. Yaklnızca bizim ülkemizde değil neredeyse tüm müslüman ülkelerde gelişmiş bir insani yaklaşım yoktur. Tümünde nerdeyse insanlar kulluktan bireye geçememişlerdir. O nedenle insanlara reva görülen muamele gerçekten bakalarınında bizleri horlamasını getirecek kadar hazin.

Yollar kapatıldı sanki evine gidecek insanlar teröristmiş gibi. Hangi batı ülkesinde böyle bir önlem alınır bilmiyorum ben. Kendi halkına “terörist” muamelesi yapanlar sanırım başkalarının terörist demesine kızmamalılar. Eğer siz aile bireyleriniz saygı duymaz ve gereken önemi vermezseniz komşular sizi hiçbir şekilde samaz ve önemsemez. Başka kültürler ve ülkeler arasında benzer bir etkileşim vardır. İnsanı değersiz olan ülkeler uluslar arası areneda kendilerini aynı değersizlikte bulurlar. Çünkü bu özgüveni zedeleyen bir yapıdır. Özgüveni olmayan insanlardan oluşan ülkeler kendi güvensizliklerini tüm uluslar arası ilişkilerine de yanısıtırlar.

En son ne zaman bir batı ülkesinde sistemetaik işkence duydunuz. Yada hangi ülkeler kendi insanından daha önemli bir yere koydu sizin bir yetkilinizin güvenliğini. Elbette güvenlik sağlanmalı ama potansiyel suçlu gibi davranmadan.

Papanın gelişi bana üzerinde düşünülmesi gereken bir sosyal ve siyasal yapımız olduğunu düşündürdü. Kend,imize biçtiğimiz değer kadar ancak başkaları bize değer verir.

Hayata daha sıkı tutunmak için yeniden kendimize dönüp bakmalıyız. Kendi zenginliğimizi terörize edip perişan olacağımıza bu zenginliği bir dünya gücü haline getirmeliyiz. Bunun yolu da kabullenmek, birlikte yaşamı yaşam arzusunu göstermekten saygı göstermek ve biz olabilmekten geçiyor. Ayrılıkları körükleyerek değil. Ozman işte herkes bizim yaşam biçimimize saygılı olur. Kendi özsaygımızdan geçiyor bu yol.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..