Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Papatya kurabiye

Papatya kurabiye
 

Afiyet olsun :)


Sizleri bilmem ama bizde bir söz vardır; "kuru çay" diye. Ne zaman , "hadi bir çay demleyeyim" desem; çocuklar sorar hemen, " anne , çayı kuru kuru mu içeceğiz ? " diye. Eğer hazırda bir şey yoksa ya da bir şeyler hazırlamaya üşeniyorsam; " çocuğum çay zaten ıslak, korkma boğazında kalmaz" diyerek kızdırırım onları bende. Şimdi desem ki sizlere, " çaya buyurun" ; boğazınızda kalır endişesiyle gelmemezlik etmeyin sakın :)) Yanında harika kurabiyelerim var çünkü.

Papatya Kurabiye

Kurabiye hamuru
1 Paket margarin ( oda sıcaklığında bekletilmiş )
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Un

Kurabiyenin içi

2 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Su bardağı toz şeker
2 Yumurta
Ayva veya kayısı marmelatı
Hepsini karıştıralım.

Kurabiyenin hamurunu yoğuralım.Kalıpları yağlayalım. Hamuru kalıptan iki parmak aşağıda olacak şekilde kalıplara bölüştürelim. Kalıbın ortasını kaşıkla hafifçe bastırarak, hazırladığımız içi yerleştirelim. 160- 170 derece ısıda pişirelim. Piştikten sonra fırının kapağını aralayarak , kurabiyeleri 5 dakika kadar daha fırında bırakalım. Kalıpları ters çevirerek kurabiyeleri çıkartalım, bir servis tabağına alalım. Küçük kalıplarınız yoksa eğer; hamurun bütününü bir borcama ya da bir tepsiye yayarak , hazırladığınız içi üzerine döşeyebilirsiniz.

Fırından yeni çıktı. Iscak, ıscak kurabiye bunlar ! Dumanı üstünde! Kurabiyenin sıcağı da sevilmez ama siz gelene kadar soğurlar umarım. Hadi çaya buyurun :))

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..