Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

Para Derdi ki; Tüm Dertlerden Üstündür!

Para Derdi ki; Tüm Dertlerden Üstündür!
 

İnsanlar para için oldukça fazla mücadeleler vermek zorunda kalıyorlar. En tepeye ulaşmadıkça sıradan insanın çok parası olması günümüz dünyasında ona üzüntüden, iç sıkıntısından başka bir şey vermeyecektir.

Paranın hayali ise gerçekten güzeldir. Ama ya gerçekler?

Bir düşünün; normalde kendi kendinize yeterken on milyon dolarınız var.  Günümüz teknoloji çağı ve birilerinin bunu öğrenmesi son derece kolay. Bunun birçok yolu vardır; var olduğunu haberlerden görebiliyoruz. O saatten sonra hareketlerinize daha dikkat etmek zorundasınız. Çocuklarınız da öyle, tüm ailenin öncelikle yapmak zorunda olduğu şey; son derece güvenlikli bir site ve güvenlik ihtiyacı normalden belki on kat daha fazla bir şekilde son derece hızlı bir şekilde artacaktır. Artık kişinin korkması için çok daha fazla neden vardır.

Ya on değil de yüz milyon dolarınız varsa, o takdirde birçok küçük şehirde parmakla gösterilen zenginler kulübü üyesi olmanız sebebiyle güvenlik ihtiyacınız daha da artacak.

Beş yüz milyon dolarınız olursa o zaman da Türkiye’nin elitleri arasındasınız tebrikler! O zaman da merkezi yönetimden tutun da şer odaklarının saldırılarından korunmanın yolu onları sindirecek ve onlara karşı size güvenlik sağlayacak kurumlarla işbirliği yapmanız gerekir. Sokakta yürürken, kırlarda dolaşırken, uçarken, kaçarken her daim güvenlik gerekir ve bunun da bedelleri vardır.

Bir milyar dolarınız varsa durum daha da komplike bir hal alır. Bu durumda muhtemelen ilk yüz zenginden birisiniz. Yine paranızın miktarına göre güvenlik ihtiyacınız ve riskleriniz artmış demektir. Daha da fazla koruma gerekir.

Ya günün birinde on milyar dolarınız olursa ne olur. Bu miktar bir servet ciddi bir servet olmakla birlikte, küçük bir ülkenin dahi böylesine servet sahibine uluslararası koruma sağlayamayacağı açıktır. O zaman ne mi olur? O zaman size İngiltere, Fransa, Rusya, Almanya, Çin ve elbette "Amerika" koruma sağlamazsa servetiniz elinizden uçar gider, gidebilir. Ülkemizden de buna örnek zenginler olmuştur. Bundan on yıl önce zengin olanlar, olmayanlar, olacaklar.

Büyük servet özgürlük, sağlık, zaman hatta her şeyi alırken, illaki bedel öder. Ya da güç merkezinin esas aktörleriyle ilişkilerini sıcak tutarak var olabilir. Ama mevcut düzene aykırı olamaz…

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..