Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '20

 
Kategori
Öykü
 

Para Gezegeni

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde evrenin ortasında bir para gezegeni varmış. Bütün uzaylılar paralarını bu gezegene yatırırlarmış. Uzaylılar parasız kaldığı zaman paralarını o gezegenden çekmez ihtiyaçlarını yine çalışarak karşılarlarmış.

Bir uzaylı adam çok fakirmiş. O kadar fakirmiş ki o para gezegenine gitmek için yol masrafını karşılayacak parası bile yokmuş. Hep para gezegenine gitmeyi hayal eder o gezegende çalışmayı düşlermiş. Çünkü bir çok gezegende çalışmış ama hiç mutlu olamamış. Fakirliği mutluluk yoksunluğu çekmesiymiş.

Gel zaman git zaman fakir uzaylı yolda giderken radyodan bir haber duymuş. Anons şöyleymiş. “Para gezegenimize bir başkan seçeceğiz.Baş vurular fakir olanlar için. Çünkü onların yürekleri temizdir. Kesinlikle zenginler baş vurmasın.”

Fakir olupta baş vuran kimse olmamış,çünkü evrende herkes zenginmiş. Evrenin biricik fakiri”Bende katılayım seçime.” Demiş. Cep telefonundan kısa mesaj ile radyonun verdiği numaraya baş vuru yapmış. Tabi ki fakir kısa zamanda para gezegeninin yeni başkanı seçilmiş.

Yeni başkanın ilk görevi para gezegenine para yatıranlardan vergi almak olmuş. Mevduat sahipleri buna itiraz etmiş. Diyorlarmış ki “Para gezegenine hem para yatıracağız hem bizden vergi alacaksın öyle mi?”

Zamanla uzaylıların itirazı artmış. Başkan demiş ki “Sizden aldığım vergilerle paralarınız için çelik kasalar satın alıyorum. Paralarınızı onların içine koyuyorum.”

Uzaylılar “Bak biz bunu düşünemedik. Reptilyan hırsızlardan paramız bu sayede korunacak demek. Kabul.” Demişler. O kadar mutlu olmuşlarki para gezegeni hırsızları olan reptilyanlara bile sempati duymaya başlamışlar.

Uzaylılar biliyorlarmış kibir gezegen para gezegeni olursa ve kimse parasını o gezegenden çekmezse hem para sahipleri hem, gezegende ki insanlar için hayat güllük gülistanlık olurmuş.

Para gezegeni başkanının yeni projeleri varmış. Yeni vergi çeşitleri getirecekmiş. Bu cesareti de sorunu açıklama maharetinden alıyormuş. Para gezegeni başkanı “İnsanoğlu sözlerle doyar” yazısını gezegenin girişine atmosfere taktırmış. Ve bu sözler insanları hep doyurmuş.

Tuna M. Yaşar

 
Toplam blog
: 235
: 350
Kayıt tarihi
: 14.09.10
 
 

1973 Karabük doğumluyum. Üniversite uluslararası İlişkiler mezunuyum. Arkeoloji ve okültizm ilgi al..