Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Para herşeyi satın alabilir mi?

Para herşeyi satın alabilir mi?
 

Şöyle bir düşünün; paranız var hatta öyle çok paranız var ki her şeyi satın alabileceğinizi düşünüyorsunuz.

Peki, ne kadar doğru? Paranın gücü her şeyi satın almaya yeter mi?

Parayla ne alabilirsiniz bir bakalım; süper lüks malik haneler, araba filoları, plazalar, son model eşyalar, son model kıyafetler, süper lüks yatlar,katlar, oteller, arsalar, yurtdışı seyahatleri, yurtiçi seyahatleri, jet, hadi abartalım futbol takımı, hatta biraz uçalım belki bir ada…

Liste paranın satın alabileceği her şeyi kapsıyor ancak fark ettiyseniz listedeki her şey insan yaşamını kolaylaştıran, rahat ettiren ve daha iyi yaşamasını sağlayan araçları kapsıyor.

Zenginin malı, züğürtün çenesi yorarmış demeyin, devam ediyorum…

Peki, insanlar para ile satın alınabilir mi?

İşte burada; “durun!” derim.

Ne yazık ki; çok parası olan insanların en büyük yanılgısıdır bu; paranın her şeyi satın alabileceğini düşünürler. Bunun içine “insanları da” katarlar. Onlara göre; herkesin bir bedeli vardır ve o bedel ödendiğinde herkese, her istediğini yaptırabileceklerini sanırlar. Para karşılığında yanında olanların hayatlarını satın aldıklarını düşünürler ve ona göre davranırlar.

Oysa öyle midir?

Para ile neler satın alınmaz bir bakalım; malik haneler satın alabilirsiniz ancak içine huzuru satın alamazsınız. Sağlık satın alamazsınız. Sadakatin bildiğim kadarıyla bir bedeli yok ya da sevginin büyük olması demek; bol sıfırlı çekler demek değil. Şirketler satın alınabilir ancak; yanınızda çalışanları satın alamazsınız mesela, hayatlarını kontrol edemezsiniz. Hiçbir yerde duymadım “ arkadaşta iskonto; bir alana bir bedava” ya da “sahibinden, az kullanılmış dost” bu da demek oluyor ki; para ile arkadaş ya da dost satın alamazsınız. Duyguları, mutluluğu, sağlığı dahası dokunamayacağı şeyleri almaya yetmez paranın gücü.

Asıl para; bu şekilde düşünen insanları satın almıştır ve almaya devam edecektir, yeryüzünde paranın her şeyi satın alabileceğini düşünen insanlar var olduğu müddetçe…

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..