Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '07

 
Kategori
Pazarlama
 

Para kazandıracak cin fikirler – 4

Para kazandıracak cin fikirler – 4
 

Hala doğanın bize verdiklerinden anlamlı sonuçlar çıkarmaya devam ediyoruz. O bize açtığı kapısından hergün yeni bir şeyleri keşfetme şansı veriyor. İşte size bazı yaratıcı fikirler, umarım işinize yarar;

Klasik emlakçılığı terk etme

Sadece alan ve satanı bir araya getirmeye çalışan emlakçılık yerine almak istediği evin özelliklerine bilen kişilerle bu tipte evi olanları kısa yada uzun vadede satış için buluşturmak. Belkide ev sahibi 3 yııl sonra satmayı kabul edebilir.

Messenger’dan yada telefondan görüşme servisi

Spesifik konularda sohbet etmek isteyenleri bir araya getirecek bir hizmet. Bu hizmet bir bayanın kadın doktoru ile yada bir esnafın vergi memuru ile görüşmesi olabilir. Görüşme yapmak isteyen belirli bir bedel ödeyecek konuşan ve altyapıyı sunan geliri paylaşacaklar.

Yolculuk seti

Farklı ülkelere ilişkin harita, otel vb. tatil bilgilerini, telefon, müzik ve hatta orası ile çeşitli görüntüleri tatile gidecek olanın mp3 player’ına, ipod’una yükletecek bir servis.

Amatör Tur Rehberi

Diyelimki yaşadığınız kasabayı, şehri yada bir bölgeyi iyi biliyorsunuz. Bir tur acentasına gidip(aslında tur acentaları bunu düşünmeli) o bölgede rehberlik yapabileceğinizi söyleyebilirsiniz. Hatta kendi tasarladığınız amatör bir tur planını acentalar aracılığı ile satmayı deneyebilirsiniz.

Çocuk doğum günü seti

Çocuğunun doğum gününde ihtiyacı olacak tüm süsleme ve malzemeleri tek bir kutuda almak istemeyecek anne baba tanımıyorum. Birde buna palyaço vb. etkinlik eklenirse işe yarayabilir.

İlk defa desteği

İlk defa araba veya ev alana, evlenecek olana, pasaport çıkartacak olana danışmanlık yapılabilir. Böyle bir web sitesi açılırsa eminim ziyaretçisi yüksek olacaktır.

Satış Modeli

Yurtdışında bilgisayar aımını desteklemek için alan kişiden önce fiyatının yarısı alınıyor. Kalan fiyat, diyelimki bilgisayar 200 YTL olsun, 100 YTL ödendi, 100YTL borçlu kalındı) Satın alan daha sonra kullandığı her saat için bir bedel ödüyor. Bu örnekte mesela saati 50 kuruş diyelim. 200 saat kullanıp parasını parça parça ödüyor ve sonunda bilgisayara sahip oluyor. Farklı alanlarda denenebilecek bir yöntem.

Dijital Fotoğraf ile satış artırma

Diyelim ki araba yada motorsiklet satıyorsunuz yada mobilyacınız var. Alıcılar geldiğinde ürünü denerlerken onların fotoğrafını çekip ürünle beraber nasıl göründüklerini anında onlara gösterseniz hoşlarına gitmez mi?

Beceri Kursları Açmak

Marangozluk, berberlik, tesisatçılık vb. günlük hayyatta işe yarayacak eğitimler açılabilir.

Kaşif Pazaryeri Sitesi

Sadece kaşiflerin ve yeni ürün geliştirenlerin ürünlerin koyup satabilecekleri bir pazaryeri açmak

Reklam alma

Kitap içerisine, bisikletlere yada barlara girişte kola vurulan(Bodrumda vardı) fosforlu damgalara reklam alınabileceğini düşündünüz mü?

Para kazandıracak cin fikirler - 3

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..