Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '07

 
Kategori
Pazarlama
 

Para kazandıracak cin fikirler - 5

Para kazandıracak cin fikirler - 5
 

Cin fikirler deyip yola çıkalı bu 5. yazı. Aslında hepsi gözümüzün önündeki şeyler, başka şekillerde yapılan şeyler. Eğer gerçekten para kazanılmak isteniyorsa benim görüşüm beynin kurnazlığa değil yaratıcılığa kullanılması. Bunun içinde ufak tefek önerileri buradan sizlerle paylaşıyorum.

Aile portali

Ailelerin gidilmeye uygun yerleri paylaştıkları ve görüşlerini bildirdikleri bir portal. Her aile çocuğunun yaşına göre kendi bölgesindeki yada gideceği yerdeki doğru mekanları buradan bulup inceleyebilmeli. Aslında önemli olan bir aile birlikteliği(community) yaratmak. Eğer doğru kurgulanırsa zaman içerisinde hem abonelik hemde reklam geliri elde edilebilir.

Fiyat Karşılaştırma

Türkiye’de ücret karşılaştırma ve fiyat karşılaştırma ile iglli birkaç site mevcut ama her sektörde bu uygulamaya ciddi ihtiyaç var. Sağlık, hammadde, kırtasiye gibi konularda fiyat kaşılaştırma siteleri yok. Burada 2 fırsat vat, fiyat karşılaştırma yazılımı hazırlayacak yazılım firmaları ve bu fikri fırsat kabul edenler için pazarda ilk olmak

Toptan Alım

Gerçekleştirilecek bir site ile herhangi bir ürünü almak isteyenlerin talepleri toplanır. Bu talepler belirli bir adede geldiğinde o ürünü satan firmadan toplu olarak alındığında bir fiyat teklif etmesi istenir ve bu sitenini üyelerine indirim vb. her ne avantaj sunuluyor ise bu site üzerinden verilir. Ör x model ceptelefonu isteyen vealacak sayısı 40 olduğunda satıcılar bu kırk kişi için bir indirim vermeye başlarlar ve tüketici kazanır. Tabi bu siteyi yapanda.

2. El

İster mahallenizde, ister belediyenizde haftada bir gün herkesin 2. el ürünlerini sergilediği, sattığı yada değiş tokuş yaptığı bir organizasyon çok avantajlı olabilir. Bu orgaizasyonu yapan kişi kapalı birmekan sunuyorsa her satıştan bir komisyon alınabilir.

Atık Değerlendirme

Çevrenizde ki atölye, imalathane, fabrika vb. yerlerin atıklarını ne yaptıklarını biliyormusunuz? Eğer işe yarayacak olmasına rağmen atıyorlarsa siz yaratıcılığınızı kullanarak onları alın ve değerlendirin.

Şekil değiştirme

Dünyada dondurma külahı gibi yapılmış ve içine malzeme konulmuş pizza modası çıkıyor. Neden sizde ürün sunuşunuzu değiştirmiyorsunuz? Mantı üzerine döner, Üçgen şeklinde yada kalın lahmacun, bisküvi üzerinde dondurma...

Test Merkezi Olmak

Bir site açarak belirli birücret karşılığı test yapabilecek kapasitede insanların kayıtlarını alırsınız. Daha sonra firmalarla konuşarak ürünlerini tarafızca test edebileceğinizi duyurursunuz. Test başına bir ücret alıp kendi komisyonunuzu kesip test edenlere ödersiniz.

Evlilik Planlama

Eğer evlenecekseniz o kadar çok prosedür, adet ve kurala uymanız gerekiyorki bazen işin içinden çıkamıyorsunuz. İştebu noktada ailelerdevreye girerek nerede, neyin yapılması gerektiğini size söylüyorlar. Eğer bir evlilik cd’si olup adım adım nelerin yapılması gerektiğini anlatsaydı ve hatta bu cd’de alınacak şeylerin temin edilebileceği firmaların adres ve telefonları olsa ve hatta bu firmalar zaten CD’ye girmek için bir şekilde bunu finanse etmiş olsalar ve sizde her satılan CD parasının tamamını kazansanız, hiç fena olmaz değil mi?

Devam edecek...

Para kazandıracak cin fikirler - 4

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..