Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '20

 
Kategori
Güncel
 

Para Kazanma Şekli Üzerinden

 

 

                      PARA KAZANMA ŞEKİLLERİ ÜZERİNDEN İNSAN VE TOPLUM

O nur uzakta olan bir hayal değildir, Onur doğruya doğru, eğriye eğri diyebilme karakterini taşıyabilmektir. Ama diye bölünen, fakat diye bağlanan yan cümlelerle insanoğlu şartlı durumları ifade etmeye başladığından beri, dünyada hayatta kalabilmek de derin bir zekâ gerektirmekte, kazanmak çoğu zaman hiç ama hiçbir şey üretmeden üretenlerin daha zengin olduğu nice topluluklar, toplumlar görmekteyiz.

Bir toplumda insanları tanımak için, zengin kişilerine bakmak yeterli, toplumda para kazanma yöntemi olarak seçilen asıl meslekler hangi kutsalların hangi kılıkların arkasında gizlenmiş onları görebilmek için önemlidir.

Bir insan bir şey üretmeden zengin oluyorsa, yanlışlara mı doğrulara mı taraftar olarak bunu yapabilir bunu da kavramak son derece önemli. Hangi soyutlar somut hedefler için feda ediliyorsa o toplumun değeri o kadardır. Toplumda soyutlar belli bir noktadan sonra yorumlanamaz, bunu dinlerdeki değişimlerden görebilmekteyiz. Ortaçağ kilisesinin tutumu ile şimdinin papalığı arasında değişimler yorum farkları ciddi bir şekilde değişiklik göstermektedir. Bir insanın yıkanmasının büyük suç olduğu bu din şimdilerde temizliğin tarafındadır. Dine yeni eklentiler olmadığına göre eskisi yanlıştı da yeniden ayetler mi geldi ki bu değişiklik oldu diyebilir misiniz? Güçlü ise diyemezsiniz. Bu bize bir şeyi hatırlatıyor. Güç karşısında yapacak bir şeyi olmayan insan hayatta kalabilmesinin sırrının yanlışa yanlış dememek olduğunu keşfettiğinden beri dünya tarihi güçlülerin kanunlarıyla yazıldığından neden niçin sorgulamak imkân dâhilinde değildir. Aynı şekilde bugünlerde doğru algılanan bazı gruplar, geçmişte gücün merkezinde olduğu zamanlarda davranış şekilleri arasında esasında fark yoktur, gücün merkezi değişmiş herkes karşılıklı yerli yerinde durduğu görülemiyorsa doğru yerden bakılmadığı için olabilir mi?

Tedirginliklerin tamamının bir şekilde arkasında maddi kaygıların gelmesi, insanın olduğu her yerde ve her çağda normal karşılanmalıdır. Meslek tanımı olmadığı halde para kazanma yöntemlerinden en önemlileri her zaman ustalıkla başka kılıklar arkasında gizlenebilmiş şeylerdir. Tanımsızdır çünkü dün başkadır bugünse o şeyler bambaşka, dün dinse bu şey, bugün teknoloji hatta başkalarının elinde geçmiş bir bilim dahi olabilir ki esasında böyledir demek istemiyorum. Çünkü her ne kadar öldüren bir bilim varsa, yaşatan bir bilimin de oluşu kötü ellere geçmiş dünyada halen sıradan insan için umut ışığına giden yol olabilir.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..