Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '20

 
Kategori
Deneme
 

Para kişilik test aracıdır...

Her kesimi ilgilendirebilecek  bir sohbet tarzımla;

Para,  büyük çoğunluğun peşinden koştuğu, ele geçirmek için çeşitli dalavereler düzenlediği acaip bir nesne.

Para kendi başına bir işe yaramaz, örneğin köpeğin önüne atsan yemez ama insanların gözündeki değeri de  tartışmaya açıktır...Benim gözümde ise, banknotlar kâğıt parçası ama ne yazık ki onsuz da olmuyor.

Bankadaki para, mevduat sahibinin ancak moralini yükseltir. Sahibine göre atıldır sadece ileriye yönelik hayaller  ve planlar kurulmasındaki ilk faktördür. Ancak bir alış-verişte kullanılıyorsa, elden ele  geçiyorsa o zaman bir DEĞERDİR...

Geçmiş zamana ait özdeyiştir  "para ile saadet olmaz." Lâkin para mutluluğa giden yolun kapısını açan sihirli bir anahtardır.

İyi günde-kötü günde, hastalıkta-sağlıkta gerek olur düşüncesiyle kıyıda kenarda bir miktar paraya sahip olmamız, başka kişilere veya kurumlara muhtaç olmamak adına tedbirli bir harekettir.

Pazar mizahı gibi olacak ama bendeniz sokakta yürüyen insanların ceplerinde, cüzdanlarında  ne kadar paraları olduğunu  tahmin ederim. :-) Bankacılığın verdiği bir yeti mi bilemem ama cüzdanı  dolu kişi dik yürür, cep boş, cüzdan tam takır,  bastonlu  gibi kambur yürür. Bu benim gözlemlerim. :-)  Bu esprimle pazar keyfiniz  bol olsun.

Paranın görünen yüzünden söz ettik, gelelim görünmeyen fonksiyonuna...

Para, insanları tanımada önemli rol oynar bilhassa alış-verişlerde...Attığı imzaya veya verdiği söze bağlı kalarak gününde ödemesini yapıyorsa  +++++  puan,

Verdiği sözden cayıp attığı imzayı bile inkâr ediyorsa,  - - - - - puan...

Yazı başlığım "kişilik testi" demiştim.

Yaşadığımız bir olayı, anılar kategorisine yerleştirdiğim bir  güzel bir hatıramı sizlerle tekrardan paylaşmak istiyorum :   http://blog.milliyet.com.tr/bir-durustluk-oykusu/Blog/?BlogNo=347575 6 şubat 2012tarihli.

Dilerim  sizin de  yolunuz dürüst insanlarla kesişsin,

Selam ve sevgilerimle,

Yurdagül Alkan.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..