Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '16

 
Kategori
Dünya
 

Para Mutluluk Sağlar!

Para Mutluluk Sağlar!
 

Yapılan bir araştırmaya göre işinden mutsuz insanların sayısı hızla artıyor. Nedenini kimse araştırmıyor. Kimsenin de çok da fazla umurunda da değil gibi görünüyor. Bu yüzden de toplum ciddi anlamda mutsuzluk üretmeye devam eden bir olmaya doğru hızla yol alıyor.

Toplum çelişki üretmeye, devam ediyor.  Bir yandan zenginleşirken, diğer yandan gerginleşiyoruz. Bu esasında çok büyük bir çelişki olsa gerek. Gelirler kişi başına iki bin dolardan on iki bin dolara çıkıyor. Ancak boşanmalar, cinayetler, işten memnuniyetsizlikler hızla artıyor. Camilere paralel olarak diğer gruplara ait dini müesseseler hızla artıyor. Mutsuzluk hızla yayılıyor ve nedenlerini kimse tam olarak anlayabilmiş değil.

Türk toplumu okumamanın veya belki de yanlışları okumanın cezasını çekiyor.  Zenginlik görüldüğü gibi mutlu etmiyor. O halde bu zenginlikte bir yanlışlık olması gerekir. Neden bir yanlışlık olduğunu kimse düşünmüyor?

Mutluluk kaynakları arttıkça, mutsuzluk kaynakları çok daha fazla artıyor. Birisi doğrusal artarken, diğeri herhalde logaritmik artıyor olmalı.

Söz gelimi bundan yıllar önce özel okullar, kolejler gibi bir ihtiyaç yokken, kolejler daha fazla olunca adeta sınıfsal bir yarışma sonucu kimi mecburiyetten kimi ise zenginliğinin keyfini çıkarmak istercesine caka satmak için çocuğunu koleje gönderebiliyor. Aynı şekilde bundan yirmi yıl öncesinde gelir, alışveriş ve ödeme listesini kontrol eden herkesin, kıyaslama yaptığında tek şey sözde gelir kalemi birkaç kalemle sınırlı kalmasına rağmen,  alışveriş listesini karşılamayı düşünmekten geriye bakmaya fırsat bulamadığı, büyüklerin daha büyük küçüklerin de daha küçüldüğüne şahit oluyor. Aradakiler yukarıda olamadıkları için üzülürken, işsizlerin sayısının her geçen gün artacağı tahmininde bulunmak şaşırtıcı olmasa gerek.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..