Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '20

 
Kategori
Güncel
 

PARA NEREYE NEDEN GİDİYOR?

Ülkedeki zenginlerin paralarını zaman zaman yurtdışına kaçırdıklarını duyuyoruz. Neden böyle oluyor? Ya paralarına birilerinin el koymasından korkuyor, ya da zaten gizli bir para. İyi ama bizler başka bir şehirdeki bir gayrimenkulümüz varsa sözgelimi onu kiraya verirken, kirayı alıp alamayacağımızdan şüphe ederken, zenginler dışarı kaçırdıkları paralarını daha sonra alabileceklerini nasıl bilebiliyorlar. Bundan nasıl eminler?

Aslında parayı kazanmak kadar zor olan bir konu da söz konusu parayı koruyabilmek. Yine sözgelimi diyelim ki çok paranız oldu ne yaparsınız? Diyecek olsanız parayı bankaya yatırırım. Nüfusu on on beş bin kişinin olduğu bir ilçede en fazla üç dört banka şubesi olabilir. Bizim ilçenin nüfusu biraz daha fazla ama bizde sadece iki devlet bankasının şubeleri var. Diyelim ki adamın birinin on milyon lirası var. Gitti şubelerden birine o parayı yatırdı. Kötü niyetli kişiler isterlerse kimin bankada ne kadar parası var öğrenebilirler mi?

Yeterinden daha fazla paraya sahip olunca koruma ve korunma durumu pek fazla değer kazanır. Öyle ki bu uğurda geniş güvenlik önlemleri almak şarttır. Günümüzde hırsızlar o kadar işi abarttılar ki gündüz gözü evlere, işyerlerine girip silahı doğrultup neyi var neyi yok alıp gidiyor pek fazla hapis yatmaksızın kader mahkûmu adı altında çok fazla zaman geçmeden hemen geri çıkıyor işlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Öyle tipler var ki adamlar suç konusunda uzman olmuş, adamın yetmiş sekiz adet suç kaydı var ve sokakta yine suç işlemekten en ufak bir korkusu da yok. Haberler öyle diyor. O halde hangi çılgın başını belaya sokacak bir parayı ister?

Para kazanmaktan çok daha önemli bir konu kazanılanı korumak. Denebilir ki kazanalım da korumasını biliriz. O işler öyle olmuyor. Dünyada çok parayı birkaç devlet koruyabilir ve yönetebilir vaziyette. Kim onlar askeri güçleri ile ekonomik güçleri ile zirvede olan devletler. Neden öyle? Zirvede oldukları için güven sağlıyorlar. Dışarıdan gelecek saldırılara karşı koruma sağlıyorlar. Gerekirse dışarıda operasyon yapıyorlar. Bu duruma en güzel örnek bir zenginimiz vardı, kaçtı, kaçtı, birçok ülke dolaştı en sonunda Fransa’ya sığındı. Neden çünkü çok zengin bir adamı ancak en güçlü ülkelerden birisi koruyabilir ve himaye edebilirdi. İngiltere’ye, Amerika’ya sığınanlar da var tabi. Almanya’ya yok dikkat ederseniz. Almanya 12 Eylül sırasında sağcı ve solcuların, şimdilerde başka bir grubun alt düzey, orta düzey çok zengin olmayan üyeleri. Zenginleri nerede? Amerika…

Kazanmak kadar muhafaza etmek de gerekir. Bu basitçe bir kuraldır. Herkes aslında bunu günlük hayatında bir şekilde yapmaya çalışır. Öyle ki kimseye söylemez. Söylerse ne olur? En basitinden borç isterler. Borç verirseniz zamanında ödenmez, vermezseniz zaten kötüsünüz, kısacası vererek de vermeyerek de olursunuz. Para işleri sırdır. Sıradan insanın bile karnına ağrılar girmesine neden olan para, zenginleri daha fazla yoruyor olmalı!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..