Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Para para para..

Para para para..
 

Bana para mı yok sanki?.. Bulurum kardeşim bulurum..


Ülkemizin 12 yıldır yüksek faizler ödenerek bulunan borç  para (sıcak para) ile aldatıcı bir “refah” seviyesinde gösterilmesinin mimarlarından olan Mr. Mehmet Şimşek, yeni  ekonomik tedbirlerini açıkladı.

Bu ekonomik tedbirlerin  en belirginleri, artık dışardan gelemeyecek olan sıcak paranın yerine içerden yeni  para muslukları açmak.

Kısaca zam olarak açıklanabilecek bu tedbirlerin, tabi ki kılıfına uygun ve AKP tabanı tarafından “kardeşim haklılar” dedirtebilecek incelik ve acıtmayacak şekilde olması maharetini ustaca göstermesi gerekiyor  Mr. Şimşek’in. Ve öylede yapıyor.  

Doğalgaz’a ve Elektriğe gelen ve ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar  yine de AKP tabanı için bile acıtıcı olan zamlardan sonra, daha uygun ve acıtmayacak para yollarının açılması gerekiyordu.  

Bakalım.

Yenilenecek Kimliklerden kişi başına alınacak 18 liraların 13 lirasını kar sayarsak (Çünkü o kimliklerim maliyetinin 5 lira olduğunu okuyoruz.) 13X77 milyon=1.001.000.000.-TL oradan, (ben okuyamadım), bedelli askerlikte yaş sınırı 25 bedeli de 17.000 lira olacakmış. 10 milyarda oradan gelecek, ayrıca 25 çeşide çıkarılacağı söylenen ehliyetlerin yenilenmesinden alınacak ücretleri koyun toplayın bakalım ne oluyor.  

Bütçede kısıtlamaya gidilen sağlık harcamalarının getirisi, memur, emekli ve (kalmadı ya) kamudaki işçilerin ücretlerine yapılan komik zamlardan artan parayı da hesaplayın bunların şimdilik hatırı sayılır miktarda bir para kaynağı yaratacaklarını görüyoruz. 

Şimdi bu miktardan; Ak-Saray’ın maliyetini, yanına ek olarak yapılacak 250 odalık Küçük Saray’ın maliyetini, yeni  Uçağın, yeni Mersedes’in, Maliye Bakanlığına ek olarak yapılacak 50 milyonluk Makam Binasının maliyetini, Eski Cumhurbaşkanı Gül’ün Huber Köşkündeki masraflarını düşün, çalınacakları, avantaları saymıyorum bile. (Daha dün AKP’li İzmir Selçuk Belediyesinde 1 milyon 200 bin liranın götürüldüğü ortaya çıktı)

Topla tüm bu “giderleri”, yine de karlılar, kalan para ile bir müddet daha idare edebilirler. 

Öyle ya “Mademki  sıcak para kesildi, bizde halkı soyarız.”

Hayranım bu Mr. Şimşek’in aklına ya!!..

Maliye Bakanı dediğin böyle olur..

Saygılar..

15 Kasım 2014

Saat: 22.30  

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..