Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Para paradır

Para paradır
 

MONEY IS MONEY

Para: insanların/devletlerin aralarındaki ilişkiyi bir şekilde düzenleyen icattır. Kimileri için amaç, kimileri için ise araçtır. Kimileri için her şey, kimileri için hiçbir şeydir. Karşılıksızların karşılığı her zaman bir şekilde paradır.

Bireysel bazda baktığımızda, paramız olmazsa vergimizi ödeyemeyiz, vergiler olmazsa devletler olmaz, devletler olmazsa düzen olmaz. Sosyalizmde vergini çalışarak, kapitalizmde para ile ödersin, tek fark budur aslında ikiside bir şekilde paraya çıkar. Ve parayı da devletler basar. Amerika karşılıksız para basabilir ama Türkiye bastığı her kuruşun hesabını yapmak zorundadır. Çünkü TL evrensel bir para değildir. Fakir ülkelere sağa sola yardım ederek enflasyon açığını kapatacak kadar paramız değerli değildir.

Mesela Libya olayı çözmüş, petrolü dolar yerine altın karşılığında satacağını söylemiş, bedelini canını köpekler gibi vererek Kaddafi ödemiştir. Başbakanımız habire faiz lobisi der ya o malesef doğrudur. Aynı faiz lobisinin İran ve İsrail hariç tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrikayı kullandığını kabul etmez. Bize her zaman Nato’ nun Rusya’ ya karşı bir askeri güç olarak kurulduğu öğretilmiştir. Ama yol yine faiz lobisine çıkar.

Amerika elindeki karşılıksız parayı eritmek için gerilim siyaseti ve savaş politikası yürütmek zorundadır. Türkiye yıllardır, neden mi ekonomik sıçrama yapamamıştır, parayı savaş teknolojisine yatırmıştır da ondan. Yıllardan beri ülkemize ve komşularımıza milyar dolarlık askeri malzeme satışı yapılmıştır. Neden mi ?...Kuzeyde: RUSYA. Güneyde: SURİYE, IRAK, İSRAİL. Batıda: YUNANİSTAN. Doğuda: ERMENİSTAN, İRAN. Ve tüm yönlerden: ABD. İçerdende: PKK.

Bir de paranın inanç kısmı vardır. Faiz almak da vermek de haramdır, der dinimiz. Ama ülkemizde faize bulaşmayan, kredi kartı olmayan müslüman sayısı belkide %1’i geçmez. Peygamberimiz veda hutbesinde: ‘’Faizin her çesidi kaldırılmıstır, ayağımız altındadır. Lakin borcunuzun aslını vermek gerekir. Ne zulmediniz ne de zulme uğrayınız. Allah'ın emriyle faizcilik artık yasaktır. Cahiliyetten kalma bu çirkin âdetin her türlüsü ayağımın altındadır. İlk kaldırdığım faiz de Abdulmuttalib'in oğlu (amcam) Abbas'ın faizidir.’’ şeklinde vasiyet etmiştir.

Kimileri petrolden, kimileri faizden kimileri de ticaretten parayı bulmuşlardır. Bazıları da diğer yollardan parayı bulmuşlardır. Mesela bir amerikan dizisi ‘’breaking bad’’ de parayı hiçbir zaman bulamayacağını anlayan ve kanser tedavisine para yetiştiremeyen kimya öğretmeni kendisini uyuşturucu madde üretimi ve ticaretine adar. Bir şekilde yolunu bulur.

Bazı değerlere sahip olduğunuza inanıyorsanız, faizden uzak durmanız ve parayı araç olarak kullanmanız dileği ile...

 
Toplam blog
: 3
: 412
Kayıt tarihi
: 25.02.12
 
 

12 yıllık kesintisiz eğitimin ardından... 2 yıl ara verdim... Anadolu Üniversitesi, Kamu Yöne..