Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

Paradigma Frekansı

Paradigma Frekansı
 

Paradigma (değerler dizini) her birey için farklılıkları olan bir kavram olmasından ötürü yaklaşık olanlar PARADİGMA FREKANSI kavramıyla ifade edilebilir.  

Bireylerin PARADİGMALARI tanımlanıp yan yana konulabildiğinde tıpkı olimpiyat halkaları gibi biri birine teğet geçtiğini fark edebiliriz.  

İki bireyin paradigması biri birine teğetken iki paradigmanın diğer yanlarında teğet oldukları başka paradigmalar olabileceğinden dizinin iki ucu alakasız olabilecek iken, grupları oluşturan bireylerin ancak büyük frekansta ana kriterlerde buluşması mümkün olabilir. Bu durumda bir toplumun ana kriterlerde buluşup bir arada yaşamalarının hoşgörü ve uzlaşıdan başka bir yolu olabilir mi?

Toplumun tüm bireylerinde standart paradigma oluş(turula)mayacağına göre, dayatmacıların sloganlarla grupları zıtlaştırarak kamplaştırmaktan çatıştırmaktan başka bir şey oluşturamayacaklarını anlamamaları veya bilerek yapmaları onlara inananları dolasıyla toplumları çok zora sokmaktadırlar.    

Bu çerçevede az gelişmiş toplumlarda bireylerin dolayısıyla toplumun (nasıl) ne hale getirildiğini daha net düşünebiliriz.    

Kadri KANPAK

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..