Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Paradoks

Paradoks
 

Bu sabah erken saatlerde bir televizyon kanalında, anlattıklarını dinlemeye doyamadığım insanlardan biri, Profesör Mehmet Sungur vardı. Özellikle insan ilişkileri ve duygu analizleri konusunda konuştuğunda büyülenmiş gibi dinlerim kendisini.

Bugün de çok güzel şeyler anlattı canlı yayında. Kalabalık, tek başınalık ve yalnızlıkla ve ardından sevgi ile ilgili konuşması gene çok etkiledi beni. Sevgi ve ihtiyaç ile ilgili söylediği cümleler, sabahtan beri beynimin içinde çözmeme rağmen eksik bıraktığımı sandığım bir bulmaca gibi dönüp duruyor. ' Sana ihtiyacım var, çünkü seni seviyorum ' cümlesiyle ' Seni seviyorum, çünkü sana ihtiyacım var ' cümleleri bunlar. İlk okunuşunda bir çeşit laf cambazlığı gibi gelse de, aslında çok çarpıcı bir yan var, özellikle ilk cümlede.

Pek çok filmden bir ya da birkaç replik yer etmiştir zihnimde. Bunlardan biri, şimdi adını hatırlayamadığım bir filme ait. Kocasını çok seven ve sevgisini her fırsatta belli eden bir kadın, belki de haklı olarak kocasına sitem ediyordu, sevgisini belli etmediği, kendisini neredeyse yok saydığı için. Kocası, bunu başarmak için ne yapması gerektiğini soruyordu biraz da sinirlenerek. Karısını ne istediğini bilmemekle suçluyordu en çok. Bu sözler üzerine karısının gözlerinden yaşlar süzülmüştü ve o hiç unutamadığım cümleyi söylemişti; İhtiyaç duyulmaya ihtiyacım var!!!

Kendimi ne zaman yalnız hissetsem, o cümle gelir, yüreğimin bir köşesine sinsi ve zehirli bir yılan gibi çörekleniverir. Yalnız hissetmeme neden olmuş tüm sevdiklerimin gözlerinin içine bakıp haykırmak isterim o cümleyi; İhtiyaç duyulmaya ihtiyacım var!!!

Değerli Sungur'u bugün dinlediğimde, aslında dolaylı olarak sevgiyi hissetmeyi istediğimi anladım, biraz da irkilerek. Sevileyim; ama bana ihtiyaçları olduğu için değil, beni sevdikleri için bana ihtiyaçları olsun. Yani sevgi kavramı öncelikli olsun, ihtiyaç kavramı değil!

Nasıl? Paradoks gibi, değil mi?

Tabii bu konudaki düşüncemi Mehmet Sungur gibi anlatamamış olabilirim ama, ihtiyaç duyulmaya ihtiyacım olduğunu artık gönül rahatlığıyla ve anlamını daha iyi bilerek söyleyebilirim, yalnız hissettiğim zamanlarda...

 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..