Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Paradoksal sarmalın ucuna ötelenmiş dogmalar

Paradoksal sarmalın ucuna ötelenmiş dogmalar
 

Ve küçük hayaletlerin silsile çomarları dipsiz karanlık kuyularda biledikleri kör bıçaklarıyla baş başa o hayali zifiri beklerken sen o kuyuya su olup yağmak, taş olup dolmak, o ilkelliği orada boğmak, yok etmek ve kadere mal edilen insanlığa kare leke çalan bu ilkelliği bu tarifsizliği o kuyuya gömmek istemez miydin? İşte tam “O” anda birilerine bir fenalık bir kötülük değdiğini ve onun canını yaktığını hissettiğin “O” an gül olup üstünü örtmek istemez miydin? Tüm şefkatinle sanki en sevdiğin kanıyormuşçasına onu kollarınla sarıp sarmalamak istemez miydin?

Dezenformasyona uğratılmış benlikleriyle içselleştirdikleri bağnazlıklarını ritüelleştiren, pipi kültürünün aymaz dalkavuk bezirganları, devşirdikleri çomarları inandığın tüm değerlere beddua edercesine küfür ederek saldıklarında sen evet yine SEN” gene “SEN” tuz buz edilmek istenen insanlığını ihtiras ve cehalete bu vesile ile kurban mı edeceksin? Yoksa sana emanet edilmiş olan “vicdanına” işlerlik kazandırarak bu pipi kültürünün aymaz dalkavuk bezirganlarına bir “DUR” mu diyeceksin?

Kırık cam parçaları tüm benliğimizi kanatırken vicdan azabı bazı benlikleri kavurmazken o benlikler beyazlara kin ve öfkelerini mavileştirerek kusar ve ardından da darısı arkada kalanların başına derken, düşünemezler ki bezelye büyüklüğünden daha ileri gelişememiş dimağları ufuk yüzü görmemiş olanlar, tüm dünyaya namzet olmuş bir kurucuya sahip olan bu ülkeden "nasiplenememişlerdir”. Değerlerini özümseyip içtenlikle içselleştirememişlerdir. Bu da bir fukaralığa düşüldüğü “O” anlardan biridir ne yazık ki. Çok sarsıcı olan odur ki olup bitenler karşısında taraf olmaya korkan göstereceği tepkinin faturasından korkan sen!!! Seni vatan haini ilan edecek olanlara şaşarsın aslında sen, ne de olsa senin duruşun düsturun gayet açık ve nettir. Tüm aleme haykırarak ilan ettin nasılsa. HRANT gibi gülmelisin sende söyleneceklere, değer üretmede fakir tüketmede zenginiz biz nede olsa. Bu bir vicdan azabı yürüyüşü değildir aslında. Bu insanlık yürüyüşüdür. Bu sessizliğe atılmış kulak zarlarını parçalayan bir suskunluktur. Güllerle bezenmiş yollarda insanlığın özüne dönerek kazandığı bir zaferdir.

 
Toplam blog
: 40
: 1069
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

İzmirli'yim. Felsefe mezunuyum. İlgi alanlarım Felsefe, edebiyat, sosyoloji, tarih, toplum ve kültü..