Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Paralar kimin cebine gidecek?

Paralar kimin cebine gidecek?
 

Bilindiği üzere, AKP en son yargılandığı(!) Anayasa Mahkemesinden, Laiklik karşıtlarının odağı olduğu gerekçesiyle aldığı hazine yardımının % 50 oranında kesilmesi cezasını(!) almıştı.

Bu cezanın tutarı kapa taslak 23 trilyon civarındaydı.

Bakın AKP bu para cezasını kapatmanın nasıl bir formülünü bulmuş!

Anayasa Mahkemesi’nin Hazine yardımını kesme kararı alması üzerine AKP bağış kampanyası başlatmış.

İlk bağış, 40 bin YTL ile Başbakan Erdoğan ve eşinden gelmiş.
Başbakan, bağış kampanyasının başlatılmasını ve gerekli çalışmaların yürütülmesini istemiş.

AKP, önümüzdeki günlerde teşkilatlara duyurular yaparak, kampanyayı başlatacakmış.

Partinin bir MYK üyesi, 16.5 milyon seçmen bize oy verdi. Kişi başı 1 YTL verilse 16.5 milyon YTL eder. Para toplanması sorun olmaz diyerek, kendilerine olan(!) güvenlerini göstermiş!

Siyasi Partiler Yasası’na göre kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları ile bunların üst kuruluşları, dernekler, vakıflar ve kooperatifler, özel kanunlarında yer alan hükümlere uymak koşuluyla siyasi partilere maddi yardım ve bağışta bulunabilirler maddesi yer almaktadır.

Yasa, meslek kuruluşları, sendikalar, vakıf ve kooperatifler, dernekler dışında kalan gerçek ve tüzel kişilerin her birinin aynı yıl içerisinde 2 milyar liradan fazla kıymette ayni veya nakdi bağışta bulunmasını veya yayınları kullandırmasını yasaklıyor.

Ancak yasadaki sınır, her yıl yeniden değerleme oranıyla artırıma tabi tutulduğu için 2008 yılı itibariyle üst sınır 20 bin YTL’ye çıkıyormuş.

Şimdi herkes başını elleri arasına alıp bir düşünsün.

6 yıldan beri iktidarda olan ve daha önünde 3 yıl daha iktidarda kalma şansı olan bir partiye kim niye para (pardon bağış) vermesin ki!

Bu bağış(!) kampanyası bir başlasın da siz görün! Sözde iş adamı diye geçinenler nasıl kuyruğa giriyorlar para vermek için!(Pardon bağış yapmak için)

Türkçemizde hani bir deyim var ya ”Kaz gelecek yerden Tavuk esirgenmez” diye aynen öyle.

AKP bu kampanya ile devlete ödemesi gereken paranın en az üç dört katını toplar. Sonra da o para ile önümüzdeki yerel seçimlere girer.

Bir partinin elinde onlarca trilyon lira para ve mahalli seçimler! Gerisini siz düşünün. Bu para ile neler yapılmaz ki! İstediğin yerdeki seçimi kazanmak için iyi bir fırsat.

Bir taraftan devlet eli ile kömür, fasulye ve nohut vs. dağıt. Öbür yandan da bu zamana kadar partinin verdiği ihalelerden nemalanıp, palazlanmış, zenginleşmiş kişiler veya bundan sonra alacakları işlerle zengin olma hayali taşıyanların, sözde partiye yapacakları bağışlarla, seçim kazanmaya ne var, değil mi?

Şimdi seçime giderken, iktidarda ola bir partinin böyle bir kampanya başlatıp, toplanacak paralar ile seçime girmesi ne kadar etik?

Böylesine bir girişimi, Yüksek Seçim Kurulu engelleyemez mi? Engelleme yetkisi yok mu?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuda her hangi bir yaptırım gücü yok mu?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..