Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Paralel yargı zulmü ve İlker Başbuğ

Paralel yargı zulmü ve İlker Başbuğ
 

milliyet.com.tr den...


Aylardan beri hapiste boşu boşuna yatan, zulme ve haksızlığa uğrayan Paşa serbest kaldı. Paralel yargı kendine yönelik tehdit olarak saydığı paşaları ve bir ikide kamuflaj adamları tek tek hapse tıktı. Hemde tam bir yargı komedisiyle. Saçma sapan deliller ve karanlık şahitlerle içerde tutuldular. Hukuk herkese şart.

Bilirkişi komedisinin yaşadındığı Türk hukukunun durumu içler acısı. O kadar adaletsiz ve haksız kararlar alınmaktaki geleneksel Türk filmlerinde ve medyasında çokça duyduğumuz "Yüce Türk Hukukunun kararlarına güveniyorum" sözü artık tarih olmuştur. İnsanımız hakkını hukukunu mahkemede aramakta tırsar olmuştur. Hatta bunla ilgili Kemal Sunal film bile yapmıştır.

Şimdi durup düşünelim İlker Başbuğ neden mahkum edildi?

Aslında görünen nedenlerin arkasında başka şeyler vardı. 2004 yılında The Ciamaat'e yönelik bitirme operasyonu iddiası yapıldı. The Ciamaat hemen savunma refleksine girdi ve ne kadar Milliyetçi subay varsa hepsini içeri tıktı. Bu subaylara Balyoz darbecisi yaftasınıda ekledi. Oysa 12 Eylül ve 28 Şubatçı Gladionun adamları dışardaydı. Darbeleri yapan ve asıl suçlu bulunan Derin NATO'nun adamlarını serbest bıraktı Paralel Yargı. Ülkesinin bağımsızlığını düünen adamları iise içerde tuttu. İşte bu noktada Türk Halkının vicdanı bu davları onaylamadı. 

Kenan Evren ve Çevik Bir gibi 12 Eylül'ün ve 28 Şubat'tın demokrasi rot balansçıları dışarda ama İlker Başbuğ içerdeydi. Şayet gerçekten Balyoz darbesi girişimcileri varsa bunlar neden dışardaydı? Ötekiler dışardaysa İlker paşa neden içerdeydi? İşte vicdana sığmayan durum buydu hep.

Ancak İlker Başbuğ için hapiste kalmanın en iyi yanı 2 yıl içinde dört kitap yazıp bunları bastırması olmuştur. Artık kendisine yapılan zulm sayesinde yazar olmuş durumdadır.

Hapse girmeden, zulm görmeden, sürgüne gitmeden, gurbet yaşamadan asla yazar olamazsınız.

Hoşgeldin yazarlar ailesine İlker Başbuğ....

Yaşadıkların sana kimbilir daha neler yazdıracak....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..