Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '15

 
Kategori
TV Programları
 

Paramparça dizisi Binbir Gece’ye rakip oldu

Paramparça dizisi Binbir Gece’ye rakip oldu
 

Aman Allah’ım bu ne sürat!  Başladı başlayalı aksiyonun hiç bitmediği, her an kaotik durumların sürdüğü, nereden ne çıkacağı belli olmayan, bağımlılık yapan dizi Paramparça dizisi yurtdışı başarısını şimdiden yakalamışa benziyor. Her köşeden “Ben söylemedim mi?” nidaları yükselirken bu sözü etmekte bir ben eksik kalayım, çünkü dizinin alıcıları kapıya birikmişken bundan öngörü gibi bahsetmek bana garip geliyor.

Beni tek şaşırtan başarının bu kadar erken gelmesi oldu, azıcık düşününce de bunun aslında normal olduğunu anladım. Nedeni çok basit televizyon sektörüne pazar oluşturmuş Cannes’a her sene düzenli giden yapım firmaları oldu, artık kimse bürosunda oturup alıcıyı beklemiyor, onun yerine bir zahmet Cannes’a gidip dizilerini pazara sunuyorlar. Bu da haliyle sektörde oldukça hızlı dizi satışlarına sebep olmaya başladı.

Son hızıyla süren dizi Arap ülkeleri, Balkanlar ve Güney Amerika ülkelerinden yoğun talep görüyor. Binbir Gece dizisinin efsaneleşmiş şöhretinin ardından günümüzün sunum şartlarının Türk Dizi sektörünün geliştirmesi ile Paramparça dizisi tüm hızıyla 13lük paketler halinde yurtdışına sunulmaya başlandı. O kadar hızlı bir yükseliş ki bu şuanda yapım firmasının kapısının önü alıcı kuyruk oluşturdu. Bu liste uzadıkça uzayacak ve Türkiye bacasız sanayisini geliştirip, iyileştirecek.

Paramparça diğer öncü dizilerin gittiği yoldan giderken, dizi sürelerinin kısalması ve sektörde iyileşme yapılması da şart oldu. Şu an Dünya Dizi Sektörü’nün öncüsü Amerika’nın arkasından Türkiye en çok dizi satan ülke olarak ikinci sırayı alıyor. Hoş bu ikincilik biraz da Amerika’nın bizleri engellediği Hıristiyan ülkeleri yüzünden de oluyor, mesela Orta Avrupa’yı geçmemize izin vermeyen Amerika, Muhteşem Yüzyıl’a engel olamadı ve geçen sezon İtalya dizimizi satın aldı ve gösterime soktu. Hal böyle olunca sektörün kaliteli işleri ambargoları da deler geçer! Sektörden büyük parsayı ülkesinin tekelinde tutmak isteyen Amerika, bu gidişle sıralamada bizim arkamıza düşeceğe benziyor. Öyle çok Türkiye’den çekiniyor ki giremediği Müslüman ve Balkan ülkelerine de bizim sayemizde girmeye çalışıyor.  Medcezir gibi dizileri Türkleştirtip, diğer ülkelere pazarlamak niyetinde gittikçe ciddi adımlar atıyor.

Bergüzar Korel’in Binbir Gece ile dünyayı ele geçirişini,  Nurgül Yeşilçay da tadacak! Şimdiden pek çok yabancı kanal, gazete sanatçıyla röportaj yapmak için kolları sıvadı ama Nurgül Yeşilçay’ın ne yazık ki oğluna ayıracak vakti sınırlı. Olsun er ya da geç bu söyleşileri yapacak ve uzun zamandır hak ettiği ama bir türlü şansının yaver gitmediği sektörde altın yıllarını yaşamaya başlayacak. Oyun gücü olarak çok beğendiğim Nurgül’ün yolunun açılışı sevenlerini oldukça mutlu edecektir.

Hayatta mutluluğunuzun daim olması dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..