Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '15

 
Kategori
TV Programları
 

Paramparça dizisi konu kokteylinde bir numara

Paramparça dizisi konu kokteylinde bir numara
 

Sezonun tam ortasına geldiğimizde bir bıçak keskinliğinde hayatımıza giren dizi Paramparça, bizleri kendine hızlı biçimde bağladı ve Pazartesi gecelerinin vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Yılın çifti ve aşkı olarak lanse edilen dizinin başlarken adı “Ben olsaydım” ama dizi senaryosu o kadar çok parçadan oluşuyordu ki adını “Paramparça” olarak değiştirdiler. Yeşilçam’ın en keskin çam kokulu hikayesi, doğumda bebeklerin karışması olayı öyle güzel ambalajlamış ki sanki ilk defa böyle bir yapım seyrediyor gibi hepimiz şaşkınız!  Karadayı dizisine alternatif olarak yayına giren dizide, asıl konu çok bilindik ama gün geçmiyor ki diziye yeni bir olay girmesin, olayın başkarakterinin başına bir şey gelmesin! Dizinin aksiyon dolu hızına yetişebilmek artık imkansız hale geldi.

İmkansız aşkın gerçeğe dönüştüğü hikaye aslında kocasının anlamadığı kadın, karısının gücü altında ezilen adamın yaşı kaç olursa olsun ruh eşine rastlaması etkisi ile de formülün altın gibi parlamasına sebep oluyor. Paramparça dizisi bu sezonun “efsane aşkı”na aday bir aşk çıkardı karşımıza. Aslında bakarsanız bu ilişki “tam bir aldatma” hikayesi! Farkındaysanız her ikisi de evli ama mutsuz, peki mutsuz olmak aldatmayı anlayışla karşılamamıza neden midir? Benim anladığımı söylemek istiyorum, evet Türk halkı bunu kabul etmiş görünüyor! 

Paramparça dizisinin bir de üstüne üstlük tekrarı da yok! İşte bu muhteşem bir karar, çünkü önce kendi dizisine aşık eden yapım, sonra da “ istersen seyretme” diye resti çekmiş oldu. Seyirciyi kaybedeceğim korkusunu hiç taşımadı çünkü hem senaryo hem de karakterler başımızı döndürüyor. Formülün bazı ipuçları aslında twitterda, seyirciler tarafından senaristlerin akıllıca açtıkları hashtaglerde, senaryo gelişimi için fikir yürütenlerin yorumlarının gidişatında belirleniyor. Şimdi hoppala demeyin, çünkü bence çok mantıklı! İzleyen dizisini izlerken bir taraftan da dizi hakkında ya da karakterler hakkında yorumlar yapıyor. Böylece kalem sahibi olanlar nabzı her daim ellerinde tutuyorlar.

Dizinin sadık takipçileri, kendi fikirlerinin benzerleri ve hatta süslenip, püslenip ortalığa             çıkan gelişmiş versiyonunu görünce hepten zevke geliyorlar. Sonuç ortada Pazartesi gecesi televizyon seyreden her 4 kişiden biri Paramparça dizisinde Gülseren- Cihan aşkını imrenerek seyrediyor.

Hayatta aşkınızın imrenilenlerden olması dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

 eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..