Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '14

 
Kategori
TV Programları
 

Paramparça Dizisi Nurgül Yeşilçay’a yaradı

Paramparça Dizisi Nurgül Yeşilçay’a yaradı
 

Enedomol’ün ilk dizisi olarak ekranlarda gördüğümüz Paramparça dizisi beklenen başarıyı gösterdi. Yıllardır hiçbir dizinin geçemediği Karadayı’yı iki haftadır Paramparça dizisi tarafından tahtından indiriliyor. Benim için reytingler ne kadar önemsizse reklam verenler ve kanallar için o kadar önemli!

Daha Paramparça dizisi için yazdığım önceki yazıda da bahsettiğim gibi bu senaryo çok doğurgan, o yüzden de konuyu evir- çevir- esnet- ekle- çıkar istediğin yöne gidiyor. Konunun çok sık rastlanan ve Yeşilçam kokusu demek ki seyirci tarafından çok özlenilmiş!

Başrollerini Nurgül Yeşilçay- Erkan Petekkaya’nın paylaştığı, yan rollerin başrol tadında verildiği başarılı seneryo Nurgül Yeşilçay’ın talihsizliğini de kırdı. Nurgül Yeşilçay, bundan önce hangi dizide rol alsa seyirci tarafından yeterince izlenmemiş dolayısı ile de ekranlarda “dizisi biten yıldız “ olarak anılmaya başlanmıştı. Bu sefer başarılı oyuncu bu kaderi değiştirdi ve ekranlarda uzun soluklu yer alacak gibi görünüyor. Şimdi de dillerde yıldızın ağzını açmadan konuşması var. Eğer Nurgül Yeşilçay izleyicisi iseniz bunu yıllardır biliyor olmalısınız çünkü Nurgül Yeşilçay’ın çene yapısı ( ki buna kapalı ağız deniyor) bu şekilde ve bazı kelimeler dudaklarından dişleri kıpırdamadan dökülüyor. Bu özellik ile tanınan pek çok kişi var ekranlarda, sahnede ama şimdi tek tek isim vermeyeceğim.

Paramparça dizisinin güçlü karakterler üzerinde yükselmesi de senaryonun başarısı. Tabi sadece senaryo değil müzik, oyuncuların canlandırdığı karaktere çabuk adapte olması ve başarısı da diziyi güçlendiriyor. Bu da seyircinin diziye inanmasına sebep oluyor. Türk seyirci inanmadığı öyküyü izlemeyerek cezalandırıyor. Aç kurtlar gibi beklenen reyting canavarı da  bir çırpıda yeni başlayan dizileri mideye indiriveriyor.

Karadayı’nın izleyenleri dizisine sadık dolayısı ile başka diziye pek de kaçacak özellikte değiller. Paramparça dizisinin asıl şansı pazartesi ekranında reyting boşluğu vardı ve bunu da dizi çok iyi kullandı. Doğru akşamda ve doğru saatte ekranlara gelmesi dizinin seyircisini sağlamlaştırmasına yardımcı nitelikte oldu. Bundan sonra Paramparça dizisinin sırtını pek de yerde görmeyiz!

Hayatta sırtınızın yere gelmemesi dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..