Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '15

 
Kategori
TV Programları
 

Paramparça Dizisinin Keriman ve Rahmi Bey’i kötülükte eşsizler

Paramparça Dizisinin Keriman ve Rahmi Bey’i kötülükte eşsizler
 

Amma efendim, insanı canından bezdirirler! Kim mi, şu bizim Keriman ile Rahmi bey yok mu? Bir dizinin kötü karakterleri ne kadar inandırıcı olursa o dizi o kadar başarılı oluyor. İşte bunlara yeni örneği Keriman ve Rahmi bey oldu. Paramparça dizisinin kötüleri bitmez ama başrol “kötülükte” Keriman ve Rahmi Bey’e verilmeli. Her bölümde Keriman ve Rahmi Bey’i bekliyorum, çünkü sanatçıların sanatını konuşturmasını izlerken, canlandırdığı karakterlerden nefret ediyorum.

Nursel Köse’nin can verdiği Keriman o kadar kötü ki sinsiliğin doruğuna vardı. Keriman;  sinsi, küçük hesaplar için büyük kötülükler yapan, ikiyüzlü, dedikoducu, hatta bire bin katan cinsten, sadece kendini seven bir kadın. Aslında sadece nobran demek yeterli, Nobran kelime manası; kırıcı, kaba, kötü, sert, bilgisiz, cahil demek, sizce Keriman Nobran değil mi?

Nursel Köse, Malatya doğumlu olmasına rağmen Almanya’ya özel bursla gitmiş ve mimarlık okumuştur. Bu sırada tiyatronun her alanında yazıları, oyunu, yönetmenliği ile heves etmiş ve emek vermiştir. Bizim dikkatimizi Paramparça projesinde çekmesine rağmen ödülleri ile bilinen, Almanya’da da tanınan bir oyuncu, yazar, yönetmen, şair, komedyen, aktrist, radyo oyunu yazarı gibi dallarda tanınan biridir. Keriman’ı kötülükleri ile sevmediğimiz kadar Nursel Köse’yi başarılı performansı ile de bir o kadar beğendik.

Ah Keriman, ne yedin be anam! Yemeğin dibine düştün, kötülüğün zirvesine çıktın, başımızın etini yedin be! İnsan bu kadar gerçek bir karakteri karşısında görünce, inanın Keriman’dan nefret ediyor, Nursel’e de hayran kalıyor.

Cihan Canova, Rahmi Bey’i o kadar iyi oynadı ki geçmişini unuttuk! Oysa Cihan Canova çok değerli bir sanatçımızdır; oyuncu, yazar, yönetmendir, ödülleri bolcadır ama biz aklımıza en son Rahmi Bey ile yazdık kendilerini. Rahmi’nin sinsiliğini sadece bakışları ile verebilen Cihan Canova kendine her bölüm beni hayran bırakıyor. O sansar edası, çakal gibi leşe dadanması, tilki gibi etrafta dolanması yok mu, beni benden alıyor!

Rahmi Bey, kendi çıkarları ve zevki için ailesini hiçe sayıp, düşmanı ile işbirliği bile yapan, fesat abimiz! Fesat ne demek derseniz; düzen ve arabozan, parçalayan, karışıklık ve kargaşa çıkaran, çıkarcı kişiye denir, o zaman biz de Rahmi Bey’e Fesat diyelim gitsin.  

Son bölümde gördüğümüz o muhteşem yemek sahnesi Keriman ile Rahmi Bey’in zirvesi oldu. O ne sahneydi öyle aman Allah’ım! Karakter tanımak için analiz sahnesi gibiydi doğrusu, Keriman’ın sözde kibarlığı ve Rahmi Bey’in özde fesatlığı birleşince sahne şenlik tadında oldu. Keriman ve Rahmi Bey, sizleri her bölümde daha da nobran ve fesat bekliyorum, sizde hiç iyilik yok mu annem?

Hayatta iyiliğinizle anılmanız dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..