Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Paranoya*: Paralel örgütün liderini yalancı peygamber ilan etmek

Paranoya*: Paralel örgütün liderini yalancı peygamber ilan etmek
 

Başbakan: Bu medeniyet yalancı peygamberleri, sahte velileri, içi boş alim müsveddelerimi bünyenin virüsü yok ettiği gibi reddetmiş ve tarihin çöplüğüne mahkum etmiştir, dedi.


Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının 'Yüzyılın İslam Kültür, Onur ve Hizmet Ödülleri' töreninde konuştu.

Fetullah Gülen'i ima ederek ' yalancı peygamber, alim müsveddesi, sahte veli, içi boş alim' dedi ve bu tip insanların tarihin çöplüğüne  gideceğini söyledi. Camiayı 'ilmi şantaj için kullanan örgüt' diye tanımladı.

Madem, bu örgüt ilim örgütü;  Türk Okulları, dershaneler, okuma salonları, etüd merkezleri, özel okullar bu örgütün ini oluyor. Buralara ne zaman girilecek merak ediyorum doğrusu!

İnşallah, Camiaya gönül vermiş polisleri de işin içine katıp silahlı terör örgütü ilan etmez.

Hatırlayın, Büyükelçilere de görev verip 'örgütü iyi anlatın' demişti. Camia, uluslararası bir örgüttü ya!

Yolsuzlukları ortaya çıkaran örgütün hukukçu mensupları hakkında zaten her gün söz söylemesi adetten olduğundan, üzerinde durmuyorum bile.

Örgüt üyesi olduğu değerlendirlen sağlıkçılar; tıp teröristi,

Mühendisler; teknik terörist,

Memurlar; büro teröristi,

İşçiler; emek teröristi,

İş adamları ve esnaflar için de ticaret teröristi tanımlamaları yapılabilir. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için bu zamana kadar uygulanan karartmalar nedeniyle her şeyi mümkün görüyorum.

***

Başbakan, CHP lideri Kılıçdaroğluna pazar gününe kadar süre verdi.. İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'ün yolsuzluğunu açıklamayacaksa kendisi açıklayacakmış.

Başbakan'ın buna hakkı var mı?

Ortada hiç bir mahkeme kararı yok, hüküm yokken Sarıgül suçlu; diğerleri sütten çıkmış AK kaşık öyle mi?

****

TMSF 16 yıl bekleyip Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına el koydu.

Yandaş medyayı, 'Sarıgül'ün mal varlığını çarçaf çarşaf yayınlama' telaşı sarmış. Büyük bir servet listesi sunulup Sarıgül'ün mal varlığını gayri meşru yollardan kazandığı algısı yaratılmaya çalışılıyor. Başkaları da Başbakan'ın ve oğulunun mal varlığını açıklarsa 'vatana ihanet' etmiş oluyor.  Bilal beyefendi'nin 'gemiciğini' yazmak ve söylemek, Sultan fermanıyla yasaklanmış.

***

Başbakan'a muhalefet eden her kim idiyse muhakkak karşılığını alıyor. TÜSİAD başkanını da yaptığı bir konuşma nedeniyle 'vatan haini' ilan etti. Bir işiniz olursa ne yüzle karşıma geleceksiniz, bunun bir karşılığı olacak, diyor.

Başbakana muhalefet etme cesareti gösteren herkes vatan haini oluyor, bedel ödüyor. Başbakan tek başına iktidar ancak Başbakan kendini tek başına vatan olarak görmeye başlamış.

Velhasıl: Başbakan Erdoğan çok gergin. Yakın gelecekte, iki kişinin yan yana gelmesini bile kendine karşı bir komplo hazırlığı olarak algılayabilir. Vakıflar, dernekler, sendikalar, STK'lar ve hatta facebook sayfa yöneticileri ile twitter severler çok temkinli olmalı. Hafizanallah!

Not: Bakan Yazıcıoğlu, paralel devlet bana inandırıcı gelmiyor dediği için kesinlikle bedel ödeyecek.

*Halk arasında, paranoya deyimi, genellikle bir şahsın, çevresindekiler hakkında aşırı şüpheciliğini tanımlamak için kullanılır. Böyle bir kişiye yapılan tavsiyeler, iyi niyetli bile olsa, o kişi tarafından kötü niyetle yapılmış olarak algılanır. Başkalarının kendisi hakkında komplo yaptığı kuruntusuna kapılabilir, kendilerine veya mülklerine karşı bir tehdit olduğu endişesi içine düşer. Bu düşünceler, o şahısa büyük rahatsızlık verir. Çevresindekiler de, bu durumdan rahatsız olur. paranoya deyim yerindeyse kişiye hiç ummadığı anda devamlı süregen rahatsızlık vererek kuruntularının gerçekleşecegi düşüncesiyle her daim sıkıntı yaşatır. (Vikipedi)

 
Toplam blog
: 22
: 4592
Kayıt tarihi
: 26.05.12
 
 

İktisat, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi... ..