Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '09

 
Kategori
Dünya
 

Paranoya

Paranoya
 

AKP kurmaylarının ikametgahlarının bulunduğu sokaklardan, TSK mensubu biri geçmesin, hemen komplo teorileri üretiliyor. Falancaya suikast mı hazırlanıyor. Hele geçenlerin elinde, bir de kağıt kalem var ise, yandı gülüm, keten helva. Bu yüzden, bu tür sokakları iyi ezberlemek lazım. AKP li vekillerin, bakanların, oturdukları sokaklardan geçerken, sakın ola, sağa, sola bakmayın. Aracınız ile geçiyor iseniz, seri bir şekilde geçin. Buralarda, asla park etmeyin. Eliniz de, cebinizde, kağıt, kalem bulundurmayın, evden çıkarken, eşiniz, alış veriş listesi verirse, sakın almayın. Aklınızda tutun.

İnsanlar, yüz yıllardır sigara içiyorlar. Sigara üstüne, ne şiirler yazıldı, ne şarkılar söylendi. Sigara, insanın en vefalı dostu idi. Derdimizi ona döker, aşkımızı ona anlatır, sevdamızı, dumanına yükler, yare gönderirdik. Sigaramın dumanı. Yoktur yarin imanı. Bir sigara iç oğlan. Gel kapıdan geç oğlan. İster zengin ol, ister fukara. Her yemekten sonra, yak bir sigara. İnsan, düşmanına böyle şeyler söyler mi?

Kıskandılar, en kadim dostumuzu, canavar ilan ettiler. Sigara öldürüyormuş. Sigara içmeyenler, kazık mı çakıyorlar. Bence, sigara yasağı, insan iradesine saygısızlıktır. Öleceksem, ölürüm. Nasıl öleceğime, ben karar veririm. Size ne? Kanserin tek nedeni sigara mı? Havayı, sadece sigara mı kirletiyor. Fabrika bacaları, arabaların egzos dumanları, boyalı ve katkılı yiyecekler, hormonlu ve GDO lu sebzeler, meyveler. Spreyler, parfümler , daha neler, neler. Bunları neden yasaklamıyorsunuz. Bunların üzerine neden yafta yapıştırmıyorsunuz? Örneğin, arabaların üzerine, BU ARABANIN EGZOSUNDAN ÇIKAN GAZ, HAVA KİRLİLİĞİNE VE KANSERE NEDEN OLUYOR. İbaresi Yazılabilir. Çok da şık olur. Atmosferdeki, ozon tabakasını, sigara dumanı mı deldi. İklim değişimini, sigara dumanı mı tetikledi. Bu dünyanın sonunu, gelişmiş, medeniyetin üstüne çıkmış ülkeler getirecekler. Kendi pisliklerini, garibanların sigarasına yüklemek istiyorlar. Onlar, sigarayı bırakıp, eroine başlayalı çok oldu. Eroin. Kokain ve bilumum uyuşturucu hap, hava kirliliği yaratmıyor. Sadece, insan kirliliği yaratıyor. Sigara içen insanlar, giderek ikinci sınıf muamelesi görmeye başladılar. Kapalı yerlerde, artık sigara içilmiyor, ama uyuşturucu serbest. Uyuşturucu baronları, memnun ve mutlular. İlk öğretime kadar yayıldılar. Bir paket sigarayı 9 TL ye çıkarmaya çalışan AKP hükümeti, hapçılığın yayılmasına zemin hazırlayacak. Kafayı bulacaksak, hiç olmazsa, havayı kirletmeyelim. Çevreciyiz nede olsa. Bakan Yeşiller ile çay içti ya, daha ne olsun.

Not:: Ben sigara içmiyorum

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..