Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '09

 
Kategori
ÖSYS
 

Parapiskolojik açıdan ö.s.s.

Parapiskolojik açıdan ö.s.s.
 

astral adam


Şimdi parapsikolojide ne oluyor? Buda mı vardı ö.s.s’de diye söylendiğinizi duyar gibiyim. İnsan hayatında psikoloji biliminin önemli bir yer tutmakta olduğunu söylesek hemen herkesin onaylayacağı bir yargı olur sanırım. Parapsikoloji, psikoloji bilimi içinde alt bir dal olduğunu söyleyebiliriz. Tanımının ne olduğu ile başlayalım söze; parapsikoloji, klinik bulgularla ölçümlenebilen pisişik fenomenlerin dışında kalan alan üzerinde araştırma yapan bir bilim dalıdır. Yani ölçülemeyen veriler ile ilgilenen bir alandır. Bunlardan bazılarına örnek verecek olursak, gizli ilimler, cehennemden gelen sesler, duaların esrarı, büyü çözümü, bilinç dışı hareketler, iyilik hali, anlamlandırılamayan davranışlar bunlardan bazılarıdır..

YAPAMIYORUM ÇÜNKÜ ANLAMLANDIRAMIYORUM…

Ö.s.s’ye her çalışan öğrenci ne yaparsa yapsın şu cümleden kurtulamıyor herhalde “yapamıyorum, anlamadım” işte tam bu noktada parapsikolojik parametreler devreye giriyor. İnsanın davranış özelliğini besleyen ve buna anlam yükleyen yer beynimizde korteks tabakasının altında yer alan ve bütün nefsi özlemlerimizi barındıran birimimiz hipotalamustur. Öyleki denemlerde, çalışırken, plan yaparken, severken, üzülürken hep aktif durumda olan yerdir burası. İnsanı çepe çevre saran bir yer, beynimizin hinterlandında-arkaplan- sürekli beynimizi ve dolaylı olarak duygu-düşünce dünyamızı oluşturan fenomenler istek ve arzularımıza cevap vermektedir. Anlamlandıramadığımız saniyeler, olaylar olduğunda parapsikolojik etkenler devreye giriyor. Sizin bilemeyeceğiniz ama sizi derinden etkileyen bir durumdur.

TELEKİNEZİ VE Ö.S.S

Telekinezi, duyu dışı algılamaları öngörmektedir. Geçmişi, şimdiki zamanı ve geleceği algılama diye üçe ayrılır. Duyu dışı algılamalarında kimi insanların daha başarılı olduğu bilinmektedir. Trans haline geçilerek farklı boyutlara gidilebilmesi, bir haritanın üzerinde yapılan çalışmayla karada su bulma yöntemine kadar birçok farklı konu, parapsikolojiye dahil olabilmektedir. Parapsikoloji, yapılamayacağı yapmak, imkansızı imkanlı hale getirmek gibi farklı bir konu olduğundan büyük ilgi görmektedir. Tüm beynimizi kullanmıyoruz ama herkes kendine uygun olanı bölümü kullanmaktadır. Mesela bazı insanlar sanattan, bazıları matematiksel bilimlerden, bazıları spordan, bazıları da danstan hoşlanır. Bu liste uzayıp gider. Tüm bu aktiviteler beyinde farklı yerleri kullanırlar. Düşünce gücü de bunlardan biridir. Mesela bazılarımız bazı şeylerin önceden olacağını bilebiliyoruz veya ilk tanıştığımız bir insanın karakterini kendimizce yorumluyoruz. Yani iyi ya da kötü olduğunu hissedebiliyoruz. İşte bu özelliklerimizin tümü düşünce gücüyle ilgilidir. Tüm her şeyin arkasında yatan şey kendinize inanmamanızdır. Aynen bir çocuğun, matematiği asla yapamam, çünkü çok zor! Ya da bir insanın, ben telekinezi yeteneğimle cisimleri oynatamam, çünkü böyle bir yeteneğim yok! demesi gibi. Şimdi bunu durdurun! Kendinize inanın! Gerisinin geldiğini göreceksiniz!

STRATEJİK DÜŞÜNME VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

Yukarıda anlatılan her şey sizin inanma, algılama, anlama, anlamlandırma gibi insanın en çok ihtiyaç duyduğu verileri elde etmeniz adına düşüncelerinize yön vermeniz gerekir. O sizi yönlendirmeden siz onu yönlendirin. Bu bağlamda ö.s.s’de soru çözerken düşünce yönetimini iyi kullanmak gerekecektir. Bunu herkesin kendi içsel yolculuğu ile gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Öyle ki soyut bir takım parametreleri kullanıp somut bir veriye dönüştürme şansınız vardır. Örnek vermek gerekirse “matematik yapamıyorum” soyut parametrelerden sonra oluşan bir somut veridir. Bunu “matematiğe nasıl çalışmalıyım, ne kadar zaman ayırmalıyım” soyut parametresi ile “matematikten sorunum yok veya büyük ölçüde hallettim” gibi somut bir veriye döndürebilirsiniz. Umutmayın! Her sınavda olduğu gibi ö.s.s’de de çok çalışan değil soyut parametreleri kendi lehine çevirip somut veriler elde ederek kazanım sağlamaktır. Düşüncelerinize hükmedip başarılı olmanız dileği ile…!

Yararlanılan Kaynaklar:
www.parapsikoloji.org
www.aynapdr.com
Parapsikoloji Lisans Ders Notları

Korkmaz İSLAMOĞLU
Psikolojik Danışman

 
Toplam blog
: 30
: 9916
Kayıt tarihi
: 12.05.08
 
 

KOÇLUK DANIŞMANLIK ..