Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '19

 
Kategori
Deneme
 

Parasal Referandum

Ülkemizde gelir adaletsizliği eskiden de vardı, şimdi de var...Günde  sekiz -on saat çalışan bir işçi ayın sonunda  asgari ücret alıyorken;

Masa  başında sabahtan akşama dek çay-kahve içip ziyaretçi ağırlayan, gazete okuyarak telefon sohbetleri arasında, olursa bir-iki evrak imzalayan ünvan sahibi zat-ı muhteremlerin devasa aylık aldıkları biliniyorken,

Ast ile üst arasındaki gelirlerde uçurumlar olduğunu hiç birimiz inkar edemeyiz.

Demokratik bir ülke olduğumuz fikrinden hareketle,

Bu konuda halkın onayına baş vurulsa yani bir referandum yapılsa...

Ve şöyle sorular yöneltilse:

Bir işçi için ödenen asgari ücret ( 2.020.-TL)  evli ve bir çocuklu olduğu  varsayımıyla sizce yeterli mi?

Yıl itibariyle 181 gün eğitim veren bir öğretmenin günlük çalışma saatleri de genelde  8 saatten az iken ortalama aylıkları 3,5-4 bin TL normal m?

Çoğunlukla kötü adamlarla muhatap olarak riskli bir ortamda gece-gündüz karışımı nöbetlerle saati belirsiz çalışmalarıyla güvenlik görevlilerimize, polislerimize ödenen  3,5-4 bin TL. aylık yeterli m?

Günde beş vakit cami cemaatine namaz kıldıran din görevlilerine ödenen 4.240.- TL çok mu, az mı?

Halkını iki yıl temsil ettikten sonra emekliliğe hak kazanan bir milletvekilinin, şahsı ve ailesinin tüm bireyleri  sağlık başta olmak üzere sosyal haklara kavuşmasını ve aylık olarak kendisine   22.200.- TL ödenmesi hakkında fikriniz?

Son olarak ailesi ve kendisinin A dan Z ye tüm ihtiyaçları  devlet tarafından karşılanan  ülkemiz liderinin 2019 yılı itibariyle maaşının 74.500.- TL olmasını birey olarak siz onaylıyor musunuz?

Ülkemizin  sığınmacılar başta olmak üzere çeşitli  sebepler yüzünden girdiği ekonomik dar boğazı  sebebiyle böyle bir referandum aklıma geldi.

Milliyet blog yönetimince, yazılarımızın sonunda "tıklayın, siz de blog yazarı olun, aklınıza geleni yazın"  diyorsunuz benim de aklıma gelenler bunlar...

Selam ve saygılarla,

Yurdagül Alkan.

 

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..