Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '08

 
Kategori
Kitap
 

Parasız bırakılan Türkiye

Parasız bırakılan Türkiye
 

Büyükada-Seferoğlu


"NİÇİN EKONOMİSİ BAĞIMLI SÖMÜRGE OLDUK!

Üretimi öldüren, sahte yüksek TL ve ucuz döviz politikası, AB ve IMF tarafından Türkiye'yi sömürge yapmak için tatbik edilen ekonomik yoldur.
İş adamlarımızın büyük bir kısmı yurt dışına kaçmış, oranın halkına iş yaratmıştır. Bulgaristan ve Romanya, Türk iş adamlarının Türkiye'den götürdükleri para ve montaj fabrikaları ile işsizliği çözmüş ve AB'ye girmiştir. Şimdi, Mısı ve diğer geri ülkeleri kalkındıracaktır. Biz işsizliği bu para oyunları arttırarak dünyanın işsiz ülkeleri arasına itildik. Bu milletin potansiyeli AB'yi kalkındırır. fakat Türkiye'nin kalkınmasına AB içindeki bazı devletler engeldir."...

Cumhuriyetimizle yaşdaş dostum Orhan Pekin, dün akşam yeni kitabını imzalayıp armağan etti. Yukarıdaki alıntı kitaptan. Orhan bey, işleri nedeniyle yılın yarısını ABD'de geçirdiğinden Türkiye'yi ve dünyayı kuşbakışı görebilen Atatürk yolunda bir aydınımız. Teşhisleri doğru ve çözümleri de biliyor. Deprem konusunda da araştırmaları olan, bir dönem ODA başkanlığı yapmış inşaat mühendisi.

Kitap hakkında yaptığımız sohbette, TC'nin, 1923te eksi 36.000$ ile teslim aldığı Osmanlı Hazinesi, 1940ta 31.000$ olduğu ve Özal dönemi hariç hep düşüşte ve ekside kaldığı, iktisadi istiklalini kaybeden ülkelerin, siyasi istiklalini de kaybedeceğini ifade etti. Orhan bey kriz sözcüğünü "buhran" şeklinde kullanmayı tercih ediyor. Bence de "buhran" sözcüğü içine düştüğümüz bataklık duruma daha uygun sesleri taşımakta.

Kitaptan bir kaç başlık şöyle:
AB' DEKİ BAZI ÜLKELERİN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ OYUNU 50 YILLIK BİR İHANETTİR
TÜRKİYE, BÜYÜMEYİ ANLAYAMADI
ACİL VE YAŞAMSAL SORUN: ÇARPIK KENTLEŞME
EGE'NİN SÖKE'NİN PAMUĞU NE OLDU?
İŞSİZLERE İSTİHDAM ALANI AÇMAK
TÜRK KÖYLÜSÜNDEN ÖZÜR DİLEMELİYİZ!
BORÇLA GELEN ZENGİNLİK
İŞÇİ DÖVİZ GÖNDERMİYOR
DOLAR OYUNLARINI OLMADIĞI CUMHURİYETİN İLK YILLARI

Orhan Pekin, "Kağıdın üzerine PARA yazmakla para olmaz. Paranın değeri itibarındadır. O itibar, dünya nazarında olmalıdır." diyor.

Bizler de eften püften kitaplarla eyleşeceğimize, hele böyle bir dönemde, bu tür kitaplarla haşır neşir olsak..
Diyorum.

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..