Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '15

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Parayı veren diplomayı alır (mı)

Parayı veren diplomayı alır (mı)
 

Şimdi size mükemmel bir hikaye anlatacağım. Bu memleketin hayal kurması yasak, idealeri meçhul bir gencimiz sahnede, buyursunlar efendim. Yirmili yaşlarında bir genç kız başrolde, özel bir ünversitede okuyor bu sene mezun olacak. Sene başında okuluna kayıt yenilemeye gidiyor ve okul yeni dönemde ödeme sisteminin değiştiğini eskisi gibi ödeme yapamayacaklarını söyleyerek ailenin önüne yeni bir ödeme planı koyuyor. Aile bu şekilde ödeme yapamayacağını söyleyerek okul heyetine bir dilekçe yazıyor. Buraya kadar hikayemiz olası aksaklıkların çıkabileceği sıradan bir olay ve asıl mesele bundan sonra başlıyor.

Öğrenci heyetden bir cevap beklediği sırada okuldan bir telefon geliyor ve eğer parayı ödemezse geldiği derslerde dahil olmak üzere bütün derslerde yok yazılacağı şeklinde son derece nazik bir tehdit alıyor, bir kaç gün sonra öğrenci işlerinden çağırılıp ödenmemiş borcu sebebiyle staja gidemeyeceği söyleniyor. şimdi hazır olun son icraat takdire şayan efendim. Sabah derse girmek için gelen öğrenci parayı vermediği için kapıdan içeriye alınmıyor. Kızımız okul heyetine verdikleri dilekçeden haber bekledikleri için henüz ödemenin yapılmadığın söyleyerek okuldan içeri girmeyi başarıyor. Olayı anlatmak için okul yetkilisinin yanına gittiğinde dilekçenin kaybolduğu söyleniyor. Dilekçe kaybolmuş? Öğrenciye yeni bir dilekçe yazdırılıyor ve hafta sonu belli bi miktar peşin ödeyerek eski ödeme planını uygulayabileceksiniz şeklinde bir telefon daha alıyor.

Salı günü derse girmek için giden kızımıza bu hafta içinde parayı ödemezsen seni haftaya içeri almayacağız şeklinde bir nazik tehdit daha yönlendiriliyor. Yani paran yoksa sende yoksun deniliyor. Bu uzun ve can sıkıcı hikayenin ardından bir kaç soru sormama izin verin lütfen. Bu memleketde bir öğrencinin akademik hayatı bu kadar basit mi? Geleceğimiz bu kadar ucuz mu? Okullardan bile geciken ödemelerimizden dolayı bir anda kapı dışarı edilebiliriz yani öyle mi? Üstelik kurum hatası bu kadar ağır basarken. Peki madem öyle okul demeye dilimin varmadığı bu afilli binaların avmlerden bakkallardan farkını biri bana anlatabilir mi? Yukarılardan tanıdığı, torpili, yeteri kadar parası olmayan insanların okuma hakkının bi anda elinden alınması mübahmı? Bir ticarethane edasıyla artık ödemeniz böyle olacak deyip istediği olmayınca da insanları kapı dışarı eden bu insanlar haklı mı şimdi? Yirmi yaşında bir genç kıza arkadaşlarının gözleri önünde uyarı adı altında gayet modern bir şekilde gerçekleştirilen bu mobbing in hangi yasa ve kanunda geçtiğini söylemek isteyen? Madem bu yapılan uygulamaların hepsi mübah o zaman ücretli okuyup parasını çatır çatır yatıran arkadaşlarıma sesleniyorum. Okula gitmeyin arkadaşlar onlar istediklerini var istediklerini yok yazıyorlar zaten keyfinize bakın, ders seçiminizi siz yapmayın bırakın onlar yapsın böyle şeyler onların parmaklarının ucunda, önemsiz prosedürler. Turnikelerden geçerken, derslere girerken kart basmayın gençler onlara söyleyin hallediversinler para ödediniz yahu. Vizeyi finali takmayın kafaya bu kadar hizmeti veren kurum onlarıda halleder heralde. Eee düzen bu arkadaşım parayı veren düdüğü çalar nasılsa değil mi? Hadi ama ne demek olmaz yoksa siz para ödemediniz ?

 
Toplam blog
: 24
: 365
Kayıt tarihi
: 02.01.15
 
 

Kim olduğumuz ne olduğumuz önemli değil. Kimi mutlu edebildiğimiz, kimin sorunlarına çözüm bulabi..