Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

Parayı veren düdüğü..

Parayı veren düdüğü..
 

Gazetelerde bir haber; Usame Bin Ladin'in şirketi, Bin Ladin şirketler grubu, İngilterenin en zengin kulüplerinden biri olan Newcastle United spor kulübünü alacakmış.

Hiç kimse, satmazlar diye düşünmesin. Usame Bin Ladin'in terör örgütü başı olması, insanları öldürmesi, ingilizleri pek ilgilendirmez(!) Onlar kazanacakları paraya bakarlar!.. Kim iyi para verirse, ona istediğini verirler. İşte Emperyalizmin kurallarından birisi.

Şimdi gazete haberlerine kısaca göz atalım.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'nin ailesine ait olan Bin Ladin şirketler grubunun, İngiliz Newcastle United'a talip olduğu açıklanmış.

Usame'nin üvey kardeşi Bakr Bin Ladin'in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü ve babaları Şeyh Muhammed Bin Ladin tarafından kurulan Suudi Bin Ladin Grup adlı şirket, 300 milyon sterlin ve üzeri bir fiyata Premier Lig takımını ve St. James Part Stadı'nı satın alıp kârlı bir yatırıma dönüştürmeyi planlıyormuş.

11 Eylül saldırılarını planladığı iddia edilen Usame Bin Ladin'in, takıma ve İngiliz futboluna leke süreceğini öne süren taraftarlar ise olası satışa şiddetle karşı çıkarken, takım yönetiminden dün yapılan açıklamada satış iddiasıyla ilgili haberler doğrulanmamış.

Buna karşın Amerikan yatırım şirketlerinden Inter Media Partners, satış için üçüncü şahıslar tarafından kendilerine teklif getirildiğini doğrulamış.

Bağımsız Newcastle United Taraftarları Birliği'nden Frank Gilmour konuya tepki göstererek Bunun iğrenç, tamamen bir şaka olduğunu ifade etmiş.

Gördüğünüz gibi taraftarlar inanamayıp, bunun iğrenç bir şaka olduğunu zannediyorlar. Oysa bu haberin şaka olan bir tarafı yok. Kendi adına almasa bile, başka birisinin adına alırlar ve oradan kazandıkları para ile yine insanları öldürmeye devam ederler.

Düşünün bir kere, spor ve terör bir arada(!) Bu dünyada kapitalistlerin satamıyacağı veya alamıyacağı hiç bir değer yok mu? İnsanları katleden, mimari eserleri yakıp, yıkan ve bunu islam adına yaptığını söyleyenlerin, nihayetinde dinle bir ilgilerinin olmadığı, emperyalizme hizmet ettikleri ve en katı kapitalistlerden olduğu bu vesile ile görülmüştür.

Bizim ülkemizin takımları, Arap teröristlerin gözende pek para etmiyor. Baksanıza hiç talipleri yok. Varsa yoksa İngiliz kulüpleri!..
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..