Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Erdoğan Özgenç DOST MECLİSİ

http://blog.milliyet.com.tr/erdoganozgenc

24 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Parayı veren düdüğü çalıyor (Paralı askerlik başlamıştır)

Üniversite sınavlarına girdiğim yıllarda (1971) Adana da ilk defa paralı bir üniversite açıldı,

“Adana Makine ve Mühendislik Yüksek Okulu…”

O zamanlar bu bölgede sadece Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisi var, onun da akademisyenleri Adana’dan değil Ankara’dan gelen akademisyenlerdi. Her sabah uçakla gelirler akşam olunca da uçakla Ankara’ya dönerlerdi…

Rahmetli babama o zaman ne iş bu nasıl eğitim dediğimde ne olacak; “Parayı veren düdüğü çalar” dedi o kadar…

Sınavlardan düşük puan alan lise öğrencileri eğer ailesinin durumu iyi ise bastılar parayı, kullandılar itibarlarını etiketlerini böylece çocukları ya inşaat ya da makine mühendisi oldular.

Parası olmayanlar sınav kazansalar bile bir türlü üniversiteye gidemeyip ya Devlet Demiryollarına tamirci kondüktör olarak girdiler ya da Tekel, Bossa, Çukobirlik’te işçi memur olarak çalışmaya başladılar…

***

Şimdi hem devletin hem de özel sektörlerin vakıfların derneklerin Üniversiteleri var. Barajı geçen herkes parayı bastı mı istediği özel üniversitede okuyor meslek sahibi ve mezun oluyor.

Bu nedenle de son yıllarda çığ gibi büyüyen üniversite sayısına rağmen ülkede ne cehalet azılıyor ne de işsizlik…

Bazı üniversitelerden mezun olan öğrencilerin eğer sırtını dayadığı bir “baba” yoksa iş bulması kendini geliştirmesi mümkün değildir.

Ülkemizde faaliyette bulunan büyük firmaların bu okullardan mezun olanları işe alması beklenemez-ki almıyorlar da…

***

Bizim neslin bedelli askerlik yapma imkânı olmadı, bizden sonraki nesil hem “bedelli” askerlikle hem de kısa dönem askerlik imkânına sahip oldu.

Ve ne yazık ki askerlikte de fakirlik fukaralık insanlarımızın suratına balyoz gibi bindi “parayı veren düdüğü çaldı” ya askerlik yapmadı ya da çok kısa bir süre askerlik yaptı…

Fakir fukara aile çocukları en ağır şartlarda çatır çatır yirmi dört ay askerlik yaptı üstelik aynı dönemde 1974 Kıbrıs harekâtında cepheye gittiler…

***

Bunları neden yazıyorum anıları paylaşmak amacında değilim.  Milletin gözünden kaçan iki konu hakkında bazı gerçekleri paylaşmak amacındayım.

Birincisi televizyonlarda “kamu spotu” uyarısı ile yayınlanan bir tanıtım var. Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili.

Diyor ki; Bize katılmak ister misiniz? Şerefli Türk ordusunda görev almak istiyorsanız (Lise mezunları için) sözleşmeli er olabilmek için şu bu adresimize müracaat ediniz “ Savunma bakanlığı.”

Değerli arkadaşlar sözleşmeli er demek “Paralı asker” demektir, yani ülkemizde “PARALI ASKER” dönemi fiilen başlamıştır bu durumda.

Sözleşmeli er maaş alacak Türk askerinin hemen her türlü haklarından yararlanacak ve askeri alanda ülkemizi temsil edecek. Dünyanın hemen her yerinde birçok ülkede bahsi geçen bu sözleşmeli askerlere “Paralı asker” denir.

İkincisi ise üniversitelere polis bakacakmış ama hangi polis, lise mezunu olan “sözleşmeli güvenlik elemanları” polis statüsüne alınarak. Yani Paralı askerden sonra “Paralı Polis…”

Güvenlik görevlisi Lise mezunu, ama üniversite gençliğine egemen olacak, vay anasını…

***

Kim ne derse desin demokrasinin adaletin hakkın hukukun ayaklar altına alındığı ülkemizde Ankara da bir tanıdığınız cüzdanınızda ve bankada bol paranız yoksa “ insan” olarak “vatandaş” olarak beş kuruşluk değeriniz yoktur…

Ne diyor atalarımız; “Parayı veren düdüğü çalar”

***

Şimdi gidin derdinize yanın ve eğer azıcık vicdanınız varsa ellerinize tükürün…

Siz barış süreci, terör bitecek analar ağlamayacak lafları ile uyutulurken “Paralı asker-Paralı polis “ dönemi başladı haberiniz olsun…

Her ikisine de; maaşlarını veremeyin, paralarını alamasınlar bakın olacağı nedir;

Dağlara yazılan “Her şey vatan için” Ne Mutlu Türk Diyene” yazıları da yakında silinecektir, bunu sakın unutmayın…

Paranın din iman kıble olduğu bir ülke de Vatan-Bayrak-Millet için ölünür mü?

Yiğit vatansever milliyetçi Anadolu çocuklarına rağmen PKK ile baş edemeyen İsrail’ e Suriye ye kafamıza çuval geçiren AB ye Irak a hesap soramayanların “Paralı ” dönemde hesap sormasını beklemek hayal değilse nedir?

Paralı üniversiteler, paralı asker, paralı polis…

***

Ne kadar köfte o kadar ekmek…

Hayırlı Cumalar efendim…

Erdoğan ÖZGENÇ

 
Toplam blog
: 846
: 425
Kayıt tarihi
: 26.06.12
 
 

Emekli banka müdürüyüm ama kart vizitimde "insan" yazıyor. Adana'da ikamet ediyorum. Herk..