Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Parayla satın alınamayacak şeyler!

Parayla satın alınamayacak şeyler!
 

Her şey para olmuş, her yer para olmuş, herkes para olmuş... Para bu kadar büyük bir şey mi? Bütün dünyayı içine alacak kadar yani... Kağıt parçası... Yok canım o kadar da değersiz değil elbet ama bir gülümseme kadar da büyük değil.

Yıllar önce iki kişi konuşurken kulak misafiri olmuştum;
"Para her şey değil ama çok şey" diyordu... Hoşuma gitti... Sonrasında hep böyle yaşadım, para hiçbir zaman her şeyim olmadı ama çok şey oldu (olmak zorunda kaldı)

Neyse konuyu klişelerle dağıtmayalım :) Dünyalardan bile büyük olan paranında etkisiz olduğu noktalar, yerler, zamanlar illaki vardır.
Biraz bunlardan bahsedip içimde doğan umudu sizlerle paylaşmak isitiyorum...

Sokaklarda sıkça karşılaşıyorsunuzdur; Suriyeli çocuklarla... Kimi mendil satıyor kimi sadece dileniyor, para istiyorlar ancak cebinden çıkarttığın 1tl asla ve asla aldığın 50 gramlık kestaneden daha değerli olmayacak.

Yolda giderken dinlediğin radyoda aniden en sevdiğin şarkıya denk gelmen, isteyerek çaldığın o anlardan daha kıymetlidir.

Akşamları eve gelen babanın bahçeden koparttığı gülü, onu ilk karşılayan kişi sen olduğun için kapman.

Hayatının en kötü gününü geçirmişsin ve otobüsün o sıkışık haliyle evine gitmeye çalışıyorsun. Önünde duran kadınn kucağında dünya tatlısı bir çocuk var ve sana dönük. Göz göze geldiğin anda gülümsüyor, dil çıkarıyor, gözlerini kapatıp açıyor (kısaca şebeklik yapıyor). O günü sana başka hiç bir şey bu kadar çabuk unutturamaz.

Marketten çıktığında kapıda karşılaştığın koca sokak köpeğinden irkildiğin anda yanında gelip 'benden korkmana gerek yok, sadece açım' dediği o sürtünme!

Kapıdan her çıktığında, seni Allah'a emanet edip arkandan dua eden annene el sallamak...

Pazar sabahı 07:00'de çalan alarmla uyandığın anda işe gitmeyecek olduğunu hatırlaman ve uykuna devam etmen.

Gelirsin 29-30 yaşına kalbinin öteki eşini bulursun ve evlenirsin. Biriktirip paranızı bir ev alırsınız ama içinde siz mutlu olmadıkça, huzuru bulmadıkça o parayla asla bir yuva alamazsın.

Sürdürülebilinirliği yüksek bir şey bu konu. Yani para o kadar da her şey, herkes, her yer değilmiş. Önce siz bunun farkına varın, sonra etrafınızın farkındalığını arttırın. Bütün dünyayı değiştiremezsiniz belki ama kendini değiştir yeter :)

Sevgiyle kalın...

 
Toplam blog
: 13
: 317
Kayıt tarihi
: 02.09.15
 
 

PembeNar içerik Editörü ..