Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Parça tesirli el bombası ( yumurta!)

Parça tesirli el bombası ( yumurta!)
 

parça tesirli el bombası (yumurta!)


Şimdi moda yumurta!. Oyuncağımızı bulduk oynayalım bakalım. Burhan Kuzu ya yapılan yumurtalı protestodan sonra gündemden düşmez oldu. Oysa daha niceleri yumurtadan nasibini almıştı. Direk yumurta olmasa da yan ürünleri pastalar yapıştırıldı suratlara..

Damdan düşenin halini damdan düşer anlar misali, buzda kayıp yere oturana güleriz gayri ihtiyari sonrada yakının da isek koşarız yardımına ama şunu unutmayalım önce güleriz. Yumurta yağmuru başladığında önce güldük sonra düşündük ve ülke çapında yumurtanın çapını ve boyunu aşan tartışmalar aldı başını gitti. Kırk yıllık kani olur mu yani!. Hemen her gün sofralarımızı süsleyen bu önemli gıda maddesinin bir resmi bile yetti ne çok manalar yüklendi ne çok yorumlar yapıldı. Esas konu yumurta protestosu için kimi patolojik olarak incelenmesi lazım dedi bir kısım sosyolojik boyutlarını açık oturumlarda tartışır oldu arada bir konu dışına çıkılıp nasıl olduysa öğrenci sorunları dile getirildi!..

Oldu ve bitti arkası nasıl gelir ve nasıl bir çeşitlilik gösterir bilemeyiz. ODTÜ öğrencilerinin polis karşısında uzun eşek oynamaları ise işin suyunu çıkardı protestonun karizmasını çizdi başka bir anlamla yumurtanın cılkı çıktı. Aslında bu olayla bilinç altındaki korkumuz su yüzüne çıktı. Acaba dedi çoğumuz. Öyle ya şöyle iyiydik millet yumuşamış her şeye olumlu bakarken gayri safi milli hasıla on bin doları aşmışken!. Değil mi ya bunlarda nerden çıktı böyle aman eski günlere dönmeyelim endişesi.

Öğrencileri coplayan polislerin yüzde yüzü 1980 öncesini bilmeyen bir kuşak buna rağmen emir verip yönlendirenler ise zamanında olaylardan nasibini almış fakat dersini almamış kişiler. Öğrenciler üzerinde bu kadar baskı kurulmasının getireceği vahameti o içi içine sığmayan gençliğinin enerjisinin iyi yönlendirilmediği ve tahrik edildiği nokta da neler olabileceğini geçmişte gördük yaşadık.

Gençlere kulak vermek gerek devletin başbakanı yumurta atan gençleri potansiyel terörist ilan etmişse söylenecek söz yok ve bunu üstüne basa basa tehditkar bir şekilde medya önünde kürsüden söyleyebiliyorsa sözün bittiği yerdeyiz.Bu ne tahammülsüzlüktür?

Genç nesil dik duruşuyla var olur yeri geldiğinde seslerini ve isteklerini duyurmak adına yapılan eylemleri bir avuç insan olarak görenler ve onları toplum önünde suçlu göstermeye çalışanlar, özrü kabahatinden büyük ifadelerle gaf yapmaktadırlar. Şimdi yumurta potansiyel bir suç aleti!. Ellerinde olsa yumurtayı bile karneyle verirler. Kararname çıkarıp parça tesirli bomba muamelesine sokarlarsa da şaşırmayalım. Burhan Kuzu yol gösteriyor öğrencilere bunun başka metotları da var topluca sırtını dönersiniz ( bir tarafınızı!) veya tahtaya karikatür çizersiniz diyor. Yani böyle yapmayın şöyle yapın ben ve benim gibiler protestoya müstahaktır ama üstümüzü kirletmeden , kafamızda omlet yapmadan yapın protestonuzu diyor.

Netice ne oldu? Kocaman bir hiç, belki bir şekilde öğrenciler dikkat çektiler fakat kendi arkadaşlarından tam bir destek göremediler yalnız bırakıldılar cesaretli ve özgüven sahipleri potansiyel terörist ilan edildi. Kamera çekimlerimde hanım hanımcık oturanlar akşam evlerine gittiklerinde anne bak ben karışmadım deyince . Annesi de aferin kızıma/ oğluma demiştir herhalde.. Eğer konu hak aramaksa tırsmak yok yola devam!..

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..