Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '13

 
Kategori
Tiyatro
 

Parçalanmış Aile Draması: Kış Gelmeden

Parçalanmış Aile Draması: Kış Gelmeden
 

Füruzan’ın “Benim Sinemalarım” adlı kitabındaki “Kış Gelmeden” adlı öyküsü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenmeye devam ediyor.
 
Oyun, geçtiğimiz hafta yani (17-20 Ocak arası) 4 gün düzenlenen bir turneyle Konya’ya geldi. İşte o sırada izleme fırsatı buldum.
 
Tiyatroya başlamadan kısa bir süre önce Konya Devlet Tiyatrosu Salonu’nda yas vardı. Yapılan bir duyuru ile usta tiyatrocu İsmet Hürmüzlü’nün vefat haberi bildirildi ve saygı duruşu ile anıldı.
Bu üzücü haberin ardından perdeler açılmıştı. Sinemasal bir görsellikle başlayan oyunda, “70”li yıllarda İstanbul’da yaşayan üç kardeş anlatılıyor. Bunların her biri kendi çizdiği yolda düşe kalka ilerliyor. Uzun bir ayrılıktan sonra da yolları bir gün yine kesişiyor.
 
Geri dönüşlerinde bolca olduğu oyunda, eski İstanbul’un o nostaljisi de çok iyi konu ediniyor. Parçalanmış aile yapısı, bu şehrin rutini işlevini görüyor. Bu haliyle “Kış Gelmeden” eski yaraları sarmaya çalışıyor, fakat işi daha da sarpa sarıyor.
 
Tek perde ve toplamda bir saat süren oyunun eser sahibi Füruzan, daha önce bu oyunun temsil yetkisini Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’na vermişti. Fakat, bu şekliyle oyunu beğenmemiş, daha usta ellerde oynanması görüşü hâsıl olmuş ve Ankara Devlet Tiyatrosu’na emanet etmişti.
Funda Mete’nin yönetmeni olduğu, K. Töre Özsel’in dekorunu yaptığı, Burhanettin Yazar’ın ise ışığını düzenlediği oyunda yer alan isimler Bahadır Karasu, Selma Bayraktargil, Özgür Keçeci ve Özge Mirzalı ise canlandırmalarıyla önemli katkıda bulunuyorlar.
 
Toplam blog
: 6
: 681
Kayıt tarihi
: 23.01.13
 
 

Selçuk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim, Kültür-Sanat ve Spor'a ilgim var. ..