Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Engin Şahin Karadeniz

http://blog.milliyet.com.tr/shaka35

15 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Pardon Darwin

Pardon Darwin
 

Kliseden Darwin'e özür.


Sayın kilise yetkilileri ikinci defa olmak üzere özür dileyecekler. Özür dileyecekleri kişinin şahsiyeti ile bir problemleri yok. Daha çok ortaya sürdüğü "EVRİM" sav'ı ile ilgisi var. Daha önce de kilise dini bilgileri ile ters düşen Galile'den de özür dilemişti. Özrün bir yüreklilik olduğunu düşünerek bravo diyorum.

1992 yılında Vatikan piskoposu 2. John Poul dünyanın yuvarlak olduğunu ve güneş etrafında döndüğünü kabul ederek ünlü bilim adamı Galileo Galilei 'den özür dilemiştir. Hatırlayacağımız gibi Kopernik'in geliştirdiği güneş merkezli gezegen sistemini dürbün kullanarak ispatlamaya çalışan Galile için engizisyon kurulmuş ve bu savları red etmesi istenmişti. Galile bu durumun içerisinde kilise'nin dediğini yapmıştır. Fakat her bilim adamı gibi o da gerçekler karşısında kendisini daha fazla tutamayarak ölümüne yakın zamanlarda tekrar sav'ını duyurmaya başlamıştır.

Onca araştırmalara ve uzay görüntülerine rağmen gerçekler karşısında inadına devam eden kilise artık 1992 yılında bilim adamından özür dilemek zorunda kalmıştır. Oldukça geç kalan bu özür yerini bulmuştur.

Bundan 126 yıl önce evrim sav'ını ortaya atan Darwin ile kilise yine karşı karşıya kalmıştır. Darwin insan ırkının ve maymunların soylarının bir yerde keşistiği sav'ına karşın. Canterbury piskoposu Dr. Rowan Williams'ın başı çektiği grup dünyanın 7 günde yaratıldığı fikri ile Darwin ve sav'ını alaya almışlardır. Karşılaşılan evrim sav'ını destekler fosil kalıntılarının bulunması sonucu kilise evrim'i desteklemek ve Darwin'den özür dilemek için harekete geçmiştir.

Kilise anlayışları konusunda çoğu zaman kendi kendisine bile karşı gelmiştir. Sav'ların en büyük destekleyicileri yine din adamları arasında olması da ilginç bir ikilem yaratmaktadır. Genetiğin temelini atan George Mendel de bildiğiniz üzere bir rahiptir. Zamanların en büyük savının yaratıcı LAMATRE de big bang savını yaratmış ve günümüzde bu sav'ın deneyleri CERN laboratuarlarında yapılmaktadır.

Ülkemiz insanları istatistikler bakımından evrim sav'ının en az destekleyenler arasında olduğu söylenmektedir. Özellikle bazı siteler bu bilimsel kanıyı yok etmek için özel bir çaba içerisindedir.

Haber kaynağı:
http://www.korsanhaber.com

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 42
: 5769
Kayıt tarihi
: 14.07.08
 
 

Bazen icatci, bazen inatçı, hayatın her tonunda yürüyüp giden biriyim. Amatör fotoğrafçılık son m..