Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '09

 
Kategori
Magazin
 

Paris Belediye Başkanı İstanbul'da Gay Barda Yakalandı!

Paris Belediye Başkanı İstanbul'da Gay Barda Yakalandı!
 

Paris’in Belediye Başkanı Bertrand Delanoe İstanbul’da bir dizi temaslarda bulunmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti.

Kadir Topbaş ile sıcak görüntüler veren Delanoe İstanbul’u çok sevdiğini ve gerçekten dünya kentleri arasında ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Kadir Topbaş basın toplantısı sırasında Delanoe ile samimi bir biçimde fotoğraflanırken Türkiye medyasının aklı başka yerdeydi. Paris Belediye Başkanı gey olduğunu açıklayan ve sevgilisini de kamuoyuna tanıtan bir isim. Fransa tarihinde kendini bu kadar açıkça ifade eden başka bir belediye başkanının olmadığı gibi gelen olumlu tepkilerin sonucunda belediye başkanı iyi ki de açıklamışım dedi.

Kadir Topbaş bu ayrıntı bilgilerden uzak kalmış olacak ki medyanın tavırlarını algılayamadı. İstanbul’da bir konuk evi yapalım konuklarımızı ağırlayalım biçiminde açıklamalar yaparak basına bilgi verdi.

Acaba Belediye Başkanının gey olduğunu biliyor muydu?

Gey olduğunu bilseydi nasıl tepkiler verirdi? Aynı biçimde sıcak, samimi görüntüler verir miydi, yoksa çekinir miydi?

Basın etiği ve ahlakı çerçevesinde bu tarz bir sorunun muhatabına sorulması ne kadar doğru o da tartışılır ancak iş basına kalınca bu tip ayrıntılar gözden kaçamıyor.

Aynı gece İstanbul’un ünlü bir gey barında arkadaş grubuyla deliler gibi eğlenip, sarhoş olan belediye başkanı rahat tavırları ile dikkat çekmiş.

Gündüz görevini yerine getirdikten sonra mesai saati dışında ne yaparsa yapsın kimsenin kendisine karışma hakkı yok haliyle.

Bizim siyasetçilerimiz bürokratlarımız adım adım medyadan kaçarken; insanların kendileri ile barışık olup hayatlarını özgürce idame etmeleri Türkiye penceresinden bakıldığında çok ilginç geliyor.

En basitinden bir siyasetçi tatile gittiğinde kapalı kapılar ardını seçiyor. Bunun basının baskısıyla oluştuğunu söylemek de çok yanlış olmaz ama sanki biraz daha rahat olsak kimsenin bundan zararı olmayacak gibi.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..