Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '06

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Paris Çikolata Fuarı 2007

Paris Çikolata Fuarı 2007
 

Geçen Cumartesi eve Türkiye'den arkadaşlarımız gelmişti. Onların geldiği hafta sadece yılda bir kere yapılan çikolata fuarına denk geldi. Hep birlikte oraya gittik. O kadar güzel bir yer ki anlatamam. İnsanın düşünde göreceği şeyler neredeyse. Bir tane şadırdavana benzeyen alet vardı. Fakat bu aletten su değilde çikolata akıyordu. İnanılması güç öyle değil mi? Bu aletin dışardan görünüşü süperdi. İnsan parmağını bandırmak istiyor ona bakınca. Başka bir standta meyveleri çöp şiş gibi çubuğa saplamış onuda çikolata batırmışlar! Bir tane alıp tattım, tadı harikaydı!

Başka bir standta şampanya şişesi vardı. Ama aslında şampanyanın şişesi çikolatadan yapılmıştı! Çok değişik görünüyodu. Sonra başka bir standta çiçek vb. şekillerde kek kalıpları yapmışlardı. Onlarda süperdi.

Paris’in Nutellalı krepleri meşhurdur.Bu fuarda Nutella yerine krepin içine çikolata koymuşlardı. Tadı enfesti , bayıldım.

Daha neler neler vardı. Meyveli çikolatalar, kakaolu banyo ürünleri, kakao çekirdekleri, kakaolu güzellik ürünleri, kakaonun üretim aşamaları hatta kakaolu makarna bile vardı!! Ayrıca her standta tadımlık çikolatalar vardı ve hepside nefisti.

Fuarın sonuna doğru laleler gördük. Fakat bu lalerin taç yaprakları çikolatadandı. Çok ta güzel görünüyorlardı. Daha sonra çikolata ve şekerlerden yapılmış heykeller gördük. Muhteşemdiler! Fuarın en son bölümünde akıllara sığmayacak , üzerinde çikolata olan gece giysileri vardı! Resmen giysilerin üstüne çikolata yapıştırmışlardı. Çok göz alıcıydılar. Burası Paris yani modanın başkenti olduğu için böyle şeyler normal oluyor haliyle.

O gün oradan dönerken çok mutluydum. İyiki gitmişiz.

 
Toplam blog
: 18
: 1098
Kayıt tarihi
: 15.09.06
 
 

1996 yılının oldukça sıcak bir vakti olan 9 temmuz günü dünyaya geldim. Sonradan İstanbul'a taşın..