Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '16

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Paris tavsiyeleri

Paris tavsiyeleri
 

Selamlar,

Paris mutalaka gezilip görülmesi gereken bir şehir.

İş icabı yılda iki kere eylül ve ocak aylarında gidiyorum. Boş vakitlerimizde de dolaşmaya fırsatımız oluyor.

Bu seyahatlerimizde her zaman Atlas Global’i tercih ediyoruz. Hem yolculuk boyunca güleryüzlü hizmet hem de oldukça başarılı ikramlarıyla THY den daha iyiler bence bu güzergahta. Ayrıca emekliye ayrılan ve anıt olarak kullanılan Concorde uçağı en yakından Atlasjetin iniş biniş bölgesinden görebilirsiniz.

Heryeri tek tek anlatmayacağım. Paris için en kapsamlı ve kullanışlı blog olan ve benim de Paris’e ilk gidişimde oldukça yararlandığım pariste.net'i tavsiye ederim.

Ben ufak tefek ipuçları vereceğim.

Fuar için Paris’e gidiyorsanız ve fuar Parc des Expositions Paris Nord Villepinte de ise kesinlikle havaalanı çevresindeki otellerden birinde kalın. Fuar alanı şehir merkezine oldukça uzak mesafede. Fuar alanı ve şehir merkezi arasında boşu boşuna helak olmayın.

Özellikle Le Mesnil Amelot bölgesindeki Nomad Hotel’i tavsiye ederim. Fiyat performans olarak oldukça başarılı bir oteldir. (otelle ilgili detaylı bir yazı yazacağım).

Yine aynı bölge de aynı grubun biraz daha üst segment bir oteli olan Oceania Hotel de oldukça iyidir. Bu otelin ayrıca kapalı yüzme havuzu bulunmakta.

Bu iki otelin gün boyu CDG havaalanına ücretsiz servisi bulunmakta.

Yemek için şehrin birçok farklı bölgesinde bulunan Hippopotamus restaurantlarını tavsiye ederim. Biftek (yaklaşık 250 – 300 gr), kola ve patates kızartmasından oluşan menüyü 12 – 15 € gibi bir fiyata yiyebilirsiniz.

Şehrin özellikle Notre Dame bölgesinde göreceğiniz bütün dönerciler Yunanlara ait ve bizim tavuk döner olmuş Greek Kebap.

Havaalanı yakınındaki Le Mesnil Amelot bölgesindeki Kebap du Mesnil’i özellikle tavsiye ediyorum. (burası için de ayrı bir yazı yazacağım).

Yemek yediğiniz yerlerde su istediğiniz zaman gelen şişe yada sürahideki su ücretsiz. Evian olarak isterseniz para ödersiniz suya.

Ulaşım için havaalanında şehrin heryerine direkt veya aktarmayla ulaşabileceğiniz RER B isimli metro hattını kullanacaksınız. CDG (havaalanı) ile Paris merkez sayılan Notre Dame durağı için alacağınız bilet kişi başı 10 €. Kullandığınız bileti atmamanız gerekiyor. Çünkü çıkış turnikesinde de aynı bileti okutarak çıkabiliyorsunuz ancak.

Eğer genellikle CDG – fuar alanı arasında kullanacaksanız metroyu alacağınız bilet 4 €. 10 bilet alırsanız biletin tanesi 3,40 € ya düşüyor.

Biz genelde Paris merkeze gideceğimiz zaman da 3,40 € luk bileti kullandık. Çıkış turnikesinde alttan üstten atlayarak çıktık. Sizde göreceksiniz ki birçok Fransız hiç bilet kullanmadan binip iniyor.

Geldik bu yazının sonuna.

Gelecek yazıda görüşmek üzere….

 

Bilgehan Varol

 

 

 
Toplam blog
: 56
: 2108
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Denizli Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi ve Beykent Üniversitesi MBA ted..