Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '15

 
Kategori
Haber
 

Paris terör saldırısına tersten bakış..

Paris terör saldırısına tersten bakış..
 

Huyumdur, hep derinlemesine giderim, ayriyeten ağız birliğinden öteden beri korkarım, çekinirim..

 

İslamofobi, ırkçılık, IŞID, El Kaide işte herkesin diline pelesenk olmuş ve açıklamaya çalıştıkları konunun neredeyse kurtarıcı sözcükleridir..

 

Peki benim penceremden olay nasıl yorumlanıyor?

 

Valla 30-40 yıl öncesine dayanan ve ‘medeniyetler çatışması’ kurgusuna uygun gelişmedir.

 

Libya, Irak, Mısır, Suriye gibi dominant İslam ülkelerinde anti-emperyalist tutum, anti-ABD politikası, Rusya desteğinde hüküm sürüyordu.

 

Ne zamana kadar?

 

1980’li yıllarda soğuk savaş bitme arifesindeyken, Rusya’nın Afganistan’ı işgaliyle yeni dünya düzeninin ilk temeli atıldı.

 

İslam dinine mensup insanların Komünizm karşıtlığına motivasyonu kolay oldu, Rusya’nın, Afganistan’da yenilgiye uğratılması ABD’nin her türlü yardımıyla mümkün oldu.

 

‘İslam mücahitleri’, ‘Müslüman savaşçılar’ gibi din elbiseli sözcükler dünya literatürüne ilk kez bu savaş sırasında girdi.

 

Derken soğuk savaş bitmiş, ABD’nin monte ettiği ‘yeni dünya düzeni’ ya da ‘medeniyetler çatışması’ paradigmasına uygun olarak İslam aleminin kendi içinde hesaplaşması safhasına geçilmiştir.

 

En az 3-4 yıl süren Irak-İran savaşı, Irak’ın Kuveyt’i işgali, hemen ardından Irak’ın ABD tarafından işgali, Afganistan’da, Rusya’ya karşı savaşı kazanan Taliban güçlerinin iktidarı ele geçirmesi, 11 Eylül, Afganistan’ın bu kez ABD tarafından işgali, Arap Baharı ve Suriye iç savaşı..

 

10 yıllar belki de 100 yıllar sürecek İslam alemi içinde mezhep hesaplaşması başlamış oldu..

 

Mezhep temelli bu savaş sırasında adını ilk kez duyacağımız radikal ve silahlı daha birçok örgütün doğuşuna tanıklık edeceğiz..

 

ABD ve batı medeniyetinin kesinlikle bilgisi ve onayı çevçevesinde olup-bitenler vuku bulmaktadır.

 

Ha zarar gördüler mi?

 

Kesinlikle hesaplı-kitaplıdır ve bu olanlar zaten öngörülebilir kayıplardır.

 

2050 yılına kadar zayıflayan ve ABD’nin himayesine giren her İslam devleti ‘demokrasi’ şemsiyesi altında kurtuluşunu ilan edecektir.

 

‘Gördünüz mü, bambaşka perspektiften bakacağım’ dedim, işte kimine göre ‘uçuk’, kimine göre ‘doğru’ denilecek bu yazı ortaya çıktı..

 

İkiz kuleler, Paris, Londra, Madrid saldırıları ise bu büyük projenin ya da işin tuzu biberidir.. Fazla kafaya takmayın yani..

 

Fransız vatandaşı Yemen’e gidecek, El Kaide’den eğitim alacak, savaşacak, yeniden Paris’e dönecek, Paris’te yaşamını normal sürdürecek ve Fransa’nın haberi olmadan bu acımasız katliamı yapacak, öyle mi sanıyorsunuz?

Evet, diyorsanız, size söylenecek bir tek lafım yoktur..

 

 

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..