Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Parmağının ucuyla hayata dokunmak

Parmağının ucuyla hayata dokunmak
 

Üşüyor ağaçlar, titreyerek döküyorlar yapraklarını. Yazı anıyorlar; ‘’ ne güzeldi, şöyleydi, böyleydi.’’ Çok değil kar vurunca çırılçıplak kalacaklar. Oysa ne güzeller yan yana ve giyinikken. Kediler kışa inat sevişiyorlar, korkmuyorlar insanın korktuğu gibi. Kar düştüğünde onlarında yavruları doğacak, ne cesaret! Fırına gidip ekmek alamayacaklar, komşular süt vermeyecek ama büyüyecek o yavrular. Korkusuzdur onlar bilirim.

Kahvesini yapan kadın, sütünü içen bebek, gazetesini okuyun adam camdan yağan kara bakacak. Yollarda arabalar kayacak, köpekler çok uzaklara yürüyecek, aşıklar birbirine sarılmayı bahane edecek. Yaşamak, sürüp giden bir söylenti işte!

Öğrenciler okulu bitirmeye, okulu bitirenler iş bulmaya, iş bulanlar serseri saatlere kafa yoracak. Sabah işte olmalar, akşam eve yetişmeler, tatili özlemeler kışın buğusuna karışıp gidecek. İş arası yemek molaları, yemek arası dedikodu soluklanmaları. ''Onun kıçı büyük, berikinin saçları dökülüyor, yeni başlayan oğlan höt, sarışın kız nefis'' denilecek. Arabası olmayan araba almaya, arabası olan model değiştirmeye, model değiştiren gökyüzünde uçaklara sulanacak. Hepimiz hayata tutunmak zorundayız ucundan, keyifli olanda bu belki.

Elimizde tahta kılıçlarda olsa savaşacağız. Ekmek hep pahalı olacak, fakirlerin kömürleri oldum olası olmayacak, zenginler göbekli, güzeller acımasız olacak. Kimisi yolunu şaşıracak, son şansı ıskalayacak. Elinde bir ip, kafasında bir silah veda etmeye hazırlanacak bu sınava.

Herkesin bir anı vardır. An gelir hayaller gerçekleşir. An gelir rüyalar gerçekleşir. An gelir izinsiz çekip gider kimileri hayattan. Payına düşeni beğenmediğinden değil belki. Payına düşeni anlamadığından olsa olsa.

Ama kediler doğurmaya devam edecek karların üzerinde. İnsanların vakti olmasa da onlara dönüp bakmaya. Onlar parmaklarının ucuyla dokunacaklar hayata. Sitem etmeden, isyan etmeden, küsmeden. Kar yağsın ama gariplerin üstünü örtmesin. İnsan da olsa hayvan da olsa üşütmesin onları. İhtiyacımız var bu dünyada bizi her gün şaşırtan mucizelere.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..