Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Parmak izi….

Parmak izi….
 

Yeni nüfus kağıtları parmak izi içeren kimliklerle değiştirilecekmiş.

Sağ olsun hükümetimiz çalışıyor, bir şeyler yapmaya uğraşıyor. Bizde, madem daha bu olay yapım aşamasında bir katkıda bulunalım. Bir halka para pul, rahat yaşam, maddiyat, ne verirseniz verin bir işe yaramaz. Eğer güven veremiyorsanız.

Yapılan onca değişik anket Türk halkının maalesef mevcut iktidara güvenmediğini gösteriyor. Bu cümleyi alınan oy oranına bakarak söylemiyorum. Daha önceki yıllarda da seçimlerde çeşitli partiler, çeşitli oranlarda oy alırdı. Ancak hükümet herkesin hükümeti olurdu.

Güvenmeyen olmazmıydı? Tabii olurdu ama bu kesim çok ufak bir kesim olarak kalırdı. Ancak şu an durum maalesef iktidara güvenin en alt sınırlara indiği dönemdir.

Belkide son derece iyi niyetli olarak gündeme getirilen mayınları temizleme kanunu projesi sadece muhalefet değil iktidar kesiminin bile büyük tepkisini çekti. Sokaktaki vatandaş iktidar yanlısı olmasına rağmen adı geçen arazinin İsraile kiralanabileceği konusunda tereddütlüydü ve iktidarın tüm çabaları bu tereddüdü yenmeye yetmedi. Tıpkı çok büyük bir kesimin ergenekon davasına bakış şekli gibi.

Yapılması gereken şey tek cümlelik bir iştir. Önce kendiniz dürüst olacaksınız. Sakın bu cümleden tüm iktidarı dürüst olmamakla suçladığım çıkarılmasın. Ama içindeki bir kısım kişinin uygulamaları da göz önüne alınmalıdır.

Yapılacakları da bir cümlede özetlemek mümkündür. Anayasanın her maddesine kesin ve itirazsız, gönülden uyacaksınız. Dokunulmazlıkları kaldırarak yargıya saygınızı göstereceksiniz. Kimseyi korumaya kalkmıyacaksınız.

Değilse haklı olarak insanlar, eyvah fişleniyoruz, polisin eline vatandaşa karşı bir koz daha gibi bir çok şeyleri düşünebilirler.

Şu iyi bilinmelidir ki yapılmak istenen değişiklik son derece gerekli ve doğru bile olsa siz güvenilir değilseniz başarı şansı yoktur.

Salı, Haziran 02, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..