Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Parti meclisi ve adaylık

Halk partisinin parti meclisi 80 kişiden oluşmaktadır. Parti meclisi üyeleri partinin en yetkili organı olan genel kurul tarafından seçilmektedir. 

Genel başkanın beyanından anladığımıza göre parti meclisi üyelerinin yarıya yakını milletvekili adayı yapılmış, diğerleri yapılmamış, parti meclisi sayısının çok olduğunu, bu sayının kırka indirilmesi gerektiğini söylemiş. Ayrıca hepsi de aday olmak istiyor demiş. 

Ülkenin dörtbir yanından gelen delegelerin oylarıyla seçilmiş parti meclisi üyelerinin milletvekili adayı olmaları en doğal haklarıdır. Seçim bölgelerinde önseçim olsaydı aday olmaları kuvvetle muhtemeldi. Hem ön seçim olmayacak, hem de genel merkez tarafından aday gösterilmeyecek, o insanlar niye o partide siyaset yapsınlar ki. 

Yıllardır o partinin mücadelesini o insanlar verecek, aday yapmaya gelince partiyle bir ilgisi olmayan, tanınmış isim diye veya birilerini yargıdan kurtarayım diye aday belirlenecek. 

Genel başkanlar da seçimle gelir, seçimle giderler. Bu seçim genel başkanın ilk ve son seçimi olabilir. Partinin iktidar olabilmesi için geçen seçimde aldığı oyu yüzde onbeş civarında artırması gerekmektedir. Bu da o kadar kolay değil. Genel başkanı fazlasıyla heyecanlı aşırı hırslı görüyorum, bence daha soğukkanlı ve temkinli olasında yarar görüyorum. Arkasında Ecevit'in yetmişli yılların sonlarında almış olduğu rüzgar da görülmüyor. 

Seçim sonrasında, bu kadar partili insanı dışlamaya değdi mi? sorusu tartışılacağa benziyor. 

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..