Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Partiler ve liderler birbirine dostça davransa, sizce oy oranları değişir mi?

Partiler ve liderler birbirine dostça davransa, sizce oy oranları değişir mi?
 

Politikacılar, ülkeye ve topluma kazandırabilecekleri güzellikleri, yenilikleri halka anlatarak seçimde iktidar olmaya çalışsalar diye bir özlem var içimde...

Bir konuyla ilgili bilgi verilirken, rakip partinin bu konudaki görüşü doğal olarak makul şekilde eleştirilebilir. Eleştirilebilir diyorum, yerden yere vurmaktan bahsetmiyorum.

Ne yazık ki aklımın erdiği zamanlardan beri siyasette mücadele, genellikle olumsuzluklar üzerine yapılıyor.

Bu seçimlere de damgasını kasetler vurdu. Kim bu tezgahı düşündü bilemiyorum. Tasvip etmesi zor. Ama eğer kasette yapılan eylem, politikadan çekilmeyi gerektirecek kadar önemli ise, bu tezgahı kuranlara, asıl o işi yapanlardan daha çok kızmaya da hakkımız yok.

Kadri Kanpak arkadaşımız dünkü yazıma bir yorum atmış. Niye insanların fikirleri değil de özel hayatları bu kadar gündeme geliyor diye soruyor.

İlk bakışta birbiriyle pek alâkası yok gibi görünüyor ama, sadece bizim toplumumuzda değil, bütün dünyada şu anda geçerli olan sistem bu. Sanırım “Aile”nin öneminden kaynaklanıyor bu.

Ahlâk anlayışını eleştirenler bile bu konuda öyle canlarının istediği gibi hareket edemiyorlar. Bu sadece bize has bir durum değil.

İşte dünyadaki son iki örnek de bunu doğruluyor. IMF başkanın karşılaştığı durum ve Kemal Derviş hakkındaki söylentiler…

*****

Devlet Bahçeli’nin direnmesine ve restine rağmen, sözü edilen o altı isim hem partiden, hem milletvekili adaylığından istifa etmek zorunda kaldılar.

Bu kaset işini kenara koyalım. Tekrar başa dönecek olursak, siyasi partilerin propogandaları ve mücadeleleri daha çağdaş , modern ve akılcı olmalı diye düşünüyorum.

Meydanlara çıkıp liderler bas bas bağıracaklarına televizyonlarda gazetelerde, broşürlerle, afişlerle ne yapacaklarını net olarak anlatsalar, propogandalarını yeterli şekilde yapmış olamazlar mı?

Dahası birbirlerine dostça davransalar, "biz hepimiz bu ülke için çalışıyoruz, hangimiz kazanırsa o hizmeti daha çok yapacak. Ama biz de elimizden gelen yardımı yaparız. Çünkü ülkemiz gerçekten bir an evvel gelişmek zorunda” dese liderler, şu an anketlerdeki oy oranlarında sizce bir değişme olur mu? Hiç sanmıyorum.

O zaman bu kadar kırıcılık, kızgınlık, husumet, bağırıp çağırma neden?

Siyasetten çok fazla anladığımı söyleyemem ama, bu konuda ciddiyim. Her parti aynı samimiyetle davransa, oyların yine bu şekilde dağılacağı konusunda iddialıyım.

*****

Seçime 22 gün kala 1991 seçimleri öncesindeki Milliyet gazetesine de bir göz atalım.

2 Yıl Tamirat
SHP ekonomik onarım ve atılım programını açıkladı. Onur Kumbaracıbaşı, vergi kaçağının önlenmesiyle 25 trilyon, Kurumlar vergisinin % 46’dan 30’a düşürülmesiyle de 8 trilyon sağlayacaklarını, bununla enflasyonu indireceklerini, işsizlere issizlik sigortası sağlayacaklarını ve tazminatları emekli ikramiyesine dönüştüreceklerini söyledi.

Yılmaz’a Tehdit
ANAP’lı küskünler, hükümeti düşürme planı yapıyorlar. Listelerde umduklarını bulamayanlar seçimi engellemek için Doğruyol partisiyle dirsek temasındalar.

Korkunç Suikast Planı
Zirvedeki 5 emekli generalin ismi ölüm listesinde bulundu.İstanbul’da gerçekleştirilen Dev-Sol operasyonunda ele geçen belgelerde, bir MİT görevlisi bir başsavcı ve bir ABD yetkilisinin de ölüm listesinde olduğu gözlendi.

ANAP’ta 53 fire
34’ü milletvekili toplam 53 aday listelerdeki yerini beğenmeyip istifa etti.

Demirel Coşkusu
Ege gezisini Dalan’la birlikte yürüten Demirele “kurtar bizi baba, seni o kadar çok özledik ki, iktidara geliver gari, başbakan vaa başbakancık vaa” diye tezahürat yapıldı.

Dalan İstifadan Döndü
Ekibiyle Doğru Yola katılan Dalan’a 40 kişilik kontenhan sözü verildiği halde, bunun tırpanlanması, Dalan’ı istifa eşiğine getirdi, kriz zor önlendi.

24 Astsubaya İhraç
Askeri Şura’nın son toplantısında durumları görüşülen 24 Astsubay, irticai faaliyetlere karıştıkları gerekçesiyle orduyla ilişkilerinin kesilmesine karar verildi.

İncirlik’e yeni F-111
Çekiç güçte bulunan uçak sayısının tavanı, yeni gelen F-111’lerle 40’tan 48’e ulaştı. A-10 uçakları ise artık ihtiyaç kalmadığı için geri çekildi.

Bir Er Şehit
Mardin Mazıdağı yakınlarında güvenlik kuvvetleriyle militanlar arasında çıkan çatışmada iki militan öldürüldü, bir er şehit oldu iki er de yaralandı.

45 Seçim çevresinde 66 bağımsız aday
İstanbul’da 10, İzmir’de 7, Adana’da 6, Ankara ve Van’da 5 bağımsız adayın katılacağı seçimlerde İbrahim tatlıses de Urfa’dan aday.

Şeref Bakşık’ın Politik Sevinci
CHP’nin eski genel sekreterlerinden ve 3 dönem milletvekilliği 1 dönem senatörlük yapan, Şeref Bakşık, baba İnönüden sonra şimdi oğul İnönü ile de çalışmanın heyecanı içindeyim dedi.

Demirel’in Kadın Ordusu Hazır
Seçim rüzgarının estiği Türkiye’de partiler arası yarış giderek hızlanırken, DYP genel başkanı Süleyman Demirel’in gençlik topları patlamaya hazır. Genç kadın partililer bu yarışta biz de varız dediler.

Demirel "Çankaya Partisi de var"
Muğla’da kendisine hediye edilen kur’an’ı üç kez öptükten sonra başladığı konuşmasındaCumhurbaşkanı Turgut Özal’ı eleştirdi.

******

Bugünlük (Cumartesi başladım yazmaya ama Pazar günü ancak bitti) de bu kadar. Yarın yeniden buluşabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..