Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '17

 
Kategori
Magazin
 

Parvus Sultan Payitaht Abdülhamid’in Karşısına Çıkıyor

Parvus Sultan Payitaht Abdülhamid’in Karşısına Çıkıyor
 

TRT1 ekranlarında, ES Film’in yapımcılığında çekilen ve Cuma akşamları seyircisinin merakla ve ilgiyle beklediği dönem dizisi Payitaht Abdülhamid’in bu hafta yayınlanacak 30. bölümünde;

Parvus yakalanmıştır… Sultan Abdülhamid Parvus’u elinde tutmaktadır. Bu gelişme dünyayı ayağa kaldıran ve ucu Payitaht’a dokunan sinsi ayaklanmaları artırır.

Dış ülkelerin bu baskılarıyla uğraşmak zorunda kalan Sultan dışta olduğu kadar içte de ihanetle uğraşmak zorunda kalır.  

İbrahim Çağlar’ın yer alacağı özel bölüm...

Dizinin bu bölümünde, geçtiğimiz pazartesi günü geçirdiği ani kalp kriziyle hayatını kaybeden ve vefatıyla büyük üzüntü yaşatan İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar’ı konuk oyuncu olarak izleyeceğiz.  Vefatından bir gün önce konuk oyuncu olarak büyük bir mutlulukla kamera karşısına geçen rahmetli Çağlar’ı, bu Cuma akşamı yayınlanacak bölümde, ITO’nun Kurucusu olan Abdülhamid Han’ın  (o zamanki Dersaadet Ticaret Odası ) kuruluş emrini verdiği İbrahim Efendi karakterinde izleyeceğiz. Dizinin bu bölümü rahmetli Çağlar’ın bir kez daha anılmasına da vesile olmuş olacak.

Yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı, senaryosunu Ayça Mutlugil, Hale Çalap ve Hamza Akyıldız’ın üstlendiği Payitaht Abdülhamid’in bu hafta yayınlanacak bölümünde olacaklar:

Parvus’un yakalanması bütün dünyayı ayağa kaldırır. Vladimir, Karaso ve Herzl’ın iş birliğiyle Payitaht’ta ayaklanmalar olur. Sultan Abdülhamid hem dış ülkelerin baskıları hem de içeride ayaklanan tüccarlar ve gayrimüslim tebaa ile uğraşmak zorunda kalır.

Naime Sultan, Kemalettin’in başında iyileşmesi için beklerken; Kemalettin’in hayatından endişe eden Hatice’yi zapt etmek imkânsızdır.  Osman Paşa oğlunu vuran Hatice Sultanla konuşmak için Mahmud Paşa’nın kapısına gelir. Seniha Sultan bu aşkın öğrenilmesini daha fazla engelleyemeyecektir. Çünkü Kemalettin, kazayla kendini vurduğunu söylese de başta Sultan Abdülhamid olmak üzere herkes bu garip vurulma olayının ardında başka bir fail olduğunu anlamıştır.  

Saray hapsi biten Abdülkadir, Firuze’den bir iz bulmak için çabalar. Firuze de Abdülkadir’e ulaşmaya çalışır. Ama aralarındaki Bidar Sultan engelini aşmak mümkün değildir.

Vladimir, Herzl’la birlikte tüccarları zora sokmak için kurduğu oyunu bozan  Mahmud Paşa’nın ölüm emrini keser. Mahmud Paşa kendisi için kurulan tuzağı öğrendiğinde her şey için artık çok geçtir.

Tahsin Paşa, köydeki anasıyla vedalaşıp İstanbul’a doğru yola çıkar ama çok sevdiği hünkârına kavuşması kolay olmayacaktır.

Sultan Abdülhamid, Herzl’ın estirmeye çalıştığı isyan rüzgârına direnen tüccar İbrahim Efendiye,  Dersaadet Ticaret merkezinin açılış vazifesini verir.

Paşalarından birinin ihaneti bu kez Sultan Abdülhamid’i hiç beklemediği, can evinden vurur. Parvus’un boynuna taktığı ip, kendi ayağına dolanır.

Bülent İnal, Özlem Conker, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Saygın Soysal, Ezgi Eyüboğlu, Can Sipahi, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Duygu Gürcan, Eren Hacısalihoğlu, Ali Nuri Türkoğlu, Kaan Turgut, Elif Özkul, Aydın Sigalı, Fatih Sevdi, Zeynep Ozan, Volkan Keskin, Taner Ertürkler, Cemre Baysel, Kevork Malıkyan, Hacı Ali Konuk, Güzide Arslan, Leya Kırşan, Yusuf Aytekin, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Ercüment Fidan’ın rol aldığı Payitaht Abdülhamid, 22 Aralık Cuma ve her Cuma TRT 1”de!

Payitaht Abdülhamid 30. bölüm fragman:

Payitaht Abdülhamid Sosyal Medya Hesapları:

Resmi Facebook Hesabı:              www.facebook.com/payitahtdizi

Resmi Twitter Hesabı:                  www.twitter.com/PayitahtEsFilm

Resmi Instagram Hesabı:             www.instagram.com/payitahtdizi

Resmi YouTube Kanalı:                www.youtube.com/PayitahtAbdulhamid

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..